Terug in de tijd: Lars Hemmes: “Als ik scherp ben, maak ik er meer dan Wim Wubs”

Lars Hemmes is belangrijk met goals voor zijn ploeg Mussel.

Hij is één van de belangrijkste spelers van het vlaggenschip van SV Mussel. Daarnaast is hij ook voorzitter van het jeugdbestuur van de vijfdeklasser: Lars Hemmes. Een zware knieblessure wierp Hemmes vorig jaar ver terug, maar in de huidige jaargang komt de aanvaller terug: sterker dan ooit, want hij staat inmiddels op veertien goals: “Maar ik had er echt wel een paar meer moeten maken hoor!”

Want Mussel, dat vorig jaar uit de vierde klasse degradeerde, speelde al een aantal wedstrijden waarin met ruime cijfers gewonnen werd: “In deze wedstrijd had ik veel scherper moeten zijn. Dan had ik heel dicht richting de twintig treffers gezeten.”  Door dat gebrek aan scherpte moet Hemmes nog één ploeggenoot voor laten gaan op de lijst van topscorers. De ervaren Wim Wubs maakte er namelijk één meer.

Activeren en motiveren

Desondanks ziet Hemmes zijn aanvalspartner niet als een concurrent: “Wim Wubs is een erkende schutter die over een schat aan ervaring beschikt, waar ik veel van kan leren. Als het even niet lekker loopt, dan weet Wim mij altijd te activeren en motiveren.” Maar ook na de wedstrijden staat Wubs altijd klaar om tips te geven. En daarmee heeft de 23-jarige Hemmes al een illuster rijtje doelpuntenmakers kunnen vragen naar de geheimen van de smid. Want ga maar na: Hemmes kreeg al training van Harris Huizingh en Martin Drent.

Harris Huizingh

“In 2011 was Huizingh trainer bij Mussel. In die tijd speelde ik in de jeugd, maar trainde ik vaak met het derde elftal mee. Dan kon ik zogenaamd samen met mijn vader voetballen.” De echte reden was echter dat Hemmes in het laatste kwartier van de training aan Huizingh kon laten zien dat hij kon voetballen: “Harris was dan al op het veld om spullen klaar te zetten.” En de opzet van de Musselker slaagde, want aan het einde van het seizoen mocht hij meetrainen met het eerste elftal én zelfs invallen.

Martin Drent

Toch speelde Hemmes na de zomer in de A-junioren: “Halverwege het seizoen ben ik samen met Arjan Raveling doorgestroomd naar het eerste elftal, dat toen getraind werd door Martin Drent. Daar kijk ik wel wat met gemengde gevoelens op terug.” Want Mussel bleek een maatje te klein voor de derde klasse en degradeerde: “Toch was het gaaf en leerzaam om van een voormalig betaald voetballer training te krijgen!” Na de overstap naar de senioren heeft de student ‘Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg’ altijd zijn plaats in het eerste elftal behouden.

Opereren en revalideren

Altijd spelen deed hij echter niet, want een gescheurde voorste kruisband gooide roet in het eten: “In februari 2014 ging het mis. Een rare beweging gevolgd door een knappend geluid deden mij het ergste vrezen. Een kijkoperatie gaf mij gelijk, maar in plaats van opereren koos ik voor het optrainen van mijn beenspieren.” In de zomer van 2014 kwam Hemmes er achter dat een operatie niet te voorkomen was: “Ik voetbalde met wat vrienden toen het opnieuw mis ging. Een operatie volgde.” Net als een lang revalidatieproces, waarin hij bij werd gestaan door erkend kniespecialist Popke Marissen, die ook broer Niek onder behandeling had: “Niek werd een week na mij geopereerd. We hebben samen hard gewerkt om terug te keren op het voetbalveld!”

Reclameborden

Wat voor Hemmes echter een kleine domper was, was de degradatie van zijn geliefde club: “Spelen in de vijfde klasse heeft zijn charme wel. Je komt op plekken terecht waar je normaal gesproken nooit komt. Je hebt zelfs verengingen waar nog geen reclameborden hangen, terwijl bij ons het hele hoofdveld vol hangt, haha.” De ambitie van de roodhemden is echter om zo snel mogelijk terug te keren naar de vierde klasse, het niveau waarop ‘der SV’ mee moet kunnen, volgens de goalgetter.

Nacompetitie

Dan moet er echter nog wel het nodige gebeuren, want ondanks het aantrekken van de broertjes Breedveld én de terugkeer van Hemmes zal zijn ploeg het kampioenschap niet gaan vieren: “We spelen momenteel gewoon niet goed en voetballend is het soms niet om aan te zien. Wij zijn een erg jong team  en missen bepaalde kwaliteiten. Ik denk dat er op bepaalde momenten een speler op moet staan die rust in het team kan brengen.” Wanneer er geen onnodig puntverlies wordt geleden, dan ziet Hemmes zijn ploeg via de nacompetitie nog wel een goede gooi doen naar promotie: “Er zit zeker potentie in de groep, met jongens die er echt voor willen gaan!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Martin Boer: “Westerwolde moet gaan voor de top 5!”

Interview met Martin Boer, die vindt dat Westerwolde open en onbevangen het seizoen in ...

Joeri Westerhof: “Positieve drive bij SETA moet leiden tot top 6.”

Interview met Joeri Westerhof, die zijn club SETA de komende jaren positief op de ...

Harm Jan Moesker: “Kampioen worden met Titan.”

Het kampioenschap is het enige dat telt voor Harm Jan Moesker, die vindt dat ...