Terug in de tijd: Martin Smit zwaait af bij Westerwolde

Martin Smit moet noodgedwongen een punt zetten achter zijn voetballoopbaan.

Martin Smit… (foto: Bé Eelsing)

Aanstaande zondag zal een bijzondere dag worden voor v.v. Westerwolde en Martin Smit. Door het ontbreken van competitie- en/of bekerverplichtingen wordt gebruik gemaakt van deze dag om op gepaste wijze afscheid te nemen van Smit. Na een periode van negentien (!) seizoen in de hoofdmacht van Westerwolde zet Smit noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan.

Kraakbeen

“Het liefst was ik nog een even doorgegaan”, aldus de 35-jarige. Maar inmiddels ondervindt hij zoveel hinder van zijn knieblessure, dat stoppen de enige overgebleven optie is: “Aan het einde van het vorige seizoen dacht ik aan meniscus-klachten. Onderzoek wees echter uit dat het kraakbeen aan de binnenzijde van mijn knie ernstig beschadigd is. Einde oefening.”

Topscorer

Hard gelag voor de man die op 16-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van Westerwolde: “Zestien seizoenen op de zondag en ook nog drie jaren in het eerste elftal van de toenmalige zaterdagafdeling!” Over het hoogtepunt uit deze periode hoeft de clubtopscorer aller tijden van de Vlagtwedders niet lang na te denken: “In 2002 werden we kampioen en werd ik topscorer van de Kanaalstreek.”

Wessel Woortman

Het leverde Smit een uitverkiezing op voor het toenmalige Regioteam: “Met spelers als Wessel Woortman, Henk Meijer en Henry Meijerman samen spelen, geweldig!” In de jaren daarna werd Smit vaker dan wenselijk geconfronteerd met kwetsuren aan zijn knieën, wat hem nu dus dwingt tot het nemen van afscheid: “Ik vind het zo jammer, maar het is niet anders.”

Volhouden

Tijdens het afscheid zal Smit nog één keer in actie komen. Een door hem samengesteld team zal tegen het huidige eerste elftal van Westerwolde spelen: “Ik hoop het nog twee keer dertig minuten vol te kunnen houden, hahaha!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like