Terug in de tijd: Punt en wedstrijdbal voor Mihalj na kwartet goals

Marko Mihalj scoorde een kwartet goals voor NWVV in de wedstrijd tegen DKB.

Marko Mihalj (rechts), eerder in het seizoen in actie tegen Valther Boys…

Halverwege de wedstrijd tussen NWVV en DKB zullen niet veel mensen nog iets hebben gegeven voor de kansen van de Nieuw-Weerdingers. De thuisploeg keek namelijk tegen een vrij kansloze 1-3 achterstand aan. Maar de mannen van Geert Aalderink toonden veerkracht en hielden, na een 4-4 (!) gelijkspel, uiteindelijk een punt over aan hun tweede competitiewedstrijd. Grote man was aanvaller Marko Mihalj, die alle doelpunten voor de thuisploeg scoorde: “In de jeugd heb ik wel eens zo vaak gescoord in één wedstrijd, maar bij de senioren is het nieuw voor me!”

Eindstation

Maar volgens Mihalj went het snel en is het een mooie stap in de richting van zijn doelstelling: “Vorig seizoen scoorde ik 18 doelpunten en dat wil ik in ieder geval verbeteren. Het liefst zou ik richting 25 treffers gaan. Met deze vier heb ik een mooie start gemaakt!” Overigens weet Mihalj donders goed dat hij dan wel de maker van de goals is, maar dat zijn teamgenoten onmisbaar zijn: “Roy Supèr speelde een belangrijke rol tegen DKB. Hij bereidde twee treffers voor en bij een andere dwong hij door goed doorjagen een fout af, waar ik van kon profiteren.”

Bevrijdende kopbal

Supèr was ook aangever bij de bevrijdende vierde treffer van Mihalj: “Dat was diep in blessuretijd. Echt een geweldige voorzet van Roy, die ik in de kruising kon koppen!” Volgens de clubtopscorer was deze treffer zijn mooiste van de middag. Maar ook de belangrijkste, want na een 1-3 en 2-4 achterstand kon NWVV toch haar eerste punt van dit seizoen bijschrijven: “Dat moet ook, want we willen laten zien dat we gegroeid zijn als team.”

Wedstrijdbal

Dat moet volgens Mihalj uiteindelijk resulteren in een plaats bij de eerste vijf van de competitie: “We willen inderdaad meedoen in de top, dus dan is het zaak om in het begin van het seizoen niet teveel schade op te lopen. Iedereen is gewoon heel blij met het eerste punt. Ook onze voorzitter, want van hem kreeg ik de wedstrijdbal van vandaag mee naar huis. Geweldig toch?!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Reacties spelers op stilleggen amateurvoetbal: “Mensen moet hun eigen verantwoordelijkheid nemen.”

Onstwedder Boys-speler Sven Jaegers en Gieterveen-speler Stefan van der Veen hadden liever doorgespeeld, maar ...

Spelmaker Gert Lukens heeft het goed naar zijn zin bij Nieuw Buinen

Na een aantal jaren in Groningen te hebben gespeeld bij PKC ’83 en DIO ...

Bjorn Schuiling: “GKC moet net onder de topploegen eindigen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...