Terug in de tijd: Joey Huizingh: “Zo leuk was die 16-0 niet”

Joey Huizingh vond de met 16-0 gewonnen wedstrijd tegen Eext niet veel aan.

Dé score van de laatste speelronde in de reguliere competitie kwam zonder twijfel op naam van Ter Apel ’96. Tegen het al gedegradeerde Eext stonden de roodhemden al na een kwartier met 4-0 voor én hadden de bezoekers een man minder door een rode kaart. Volgens Joey Huizingh was de wedstrijd tegen Eext er ondanks de historische marge er één om snel te vergeten: “Ik heb nog nooit met 16-0 gewonnen, maar voor mij hoeft dat ook niet. We hadden geen weerstand en wanneer het scoren zo makkelijk gaat, dan wil iedereen een doelpunt maken, waardoor er uiteindelijk nog een heleboel kansen verloren gaan.”

Collectief falen

Huizingh, die zijn eigen naam ‘slechts’ één keer op het wedstrijdformulier terugzag, kijkt dus met gemengde gevoelens terug op de laatste wedstrijd. Iets wat bij de 20-jarige ook bestaat wanneer het over het gehele seizoen gaat: “In zekere zin hebben we als degradant gefaald door geen rechtstreekse promotie af te dwingen. We hebben vooral in het slot van het seizoen een paar keer onnodig punten laten liggen. Dan doe je jezelf en je club toch tekort.” En dus wacht voor de grensdorp-bewoners de nacompetitie, waarin een dubbele ontmoeting met Sweel wacht. Volgens de aanvaller zal het geen makkelijke strijd worden, maar vertrouwen in een goede afloop is er zeker.

Eigen kwaliteit

“Sweel is een ploeg die een moeilijk seizoen achter de rug heeft. Dat weet ik van mijn vader, die trainer van klassegenoot Valthermond is. Ze hebben in het begin van het seizoen vrij aanvallend gespeeld, waardoor ze veel goals tegen hebben gekregen. Na de winterstop hebben ze dit omgezet en zijn ze vanuit een gesloten verdediging op de omschakeling gaan spelen. En dit spelletje heeft ze veel punten opgeleverd.” Maar wanneer de spelers van Ter Apel van hun eigen kwaliteit uitgaan, zal promotie volgens de medewerker van Q&S Gartendeco de beloning zijn: “Wel moeten we dan ook veel strijd leveren!”

Meer scoren

Over zijn eigen prestaties in het huidige seizoen is de student Commerciële Economie ook gematigd tevreden. Door een blessure speelde Huizingh slechts een deel van de wedstrijden mee: “Ik heb een aantal wedstrijden in het tweede elftal gespeeld. Wanneer ik het gehele seizoen topfit was geweest had ik ongetwijfeld meer goals kunnen maken dan de tien die ik nu maakte. Maar ook ga ik nog te weinig voor eigen succes.” Dat komt volgens de tweedejaars senior ook door zijn rol uit voorgaande seizoenen: “Ik speelde altijd centraal op het middenveld, dus een mooie pass of assist geven is mij ook wat waard.”

Zeurpieten

Helemaal verwend is Huizingh niet in de twee jaren dat hij onderdeel uitmaakte van de eerste selectie van de rood-zwarten: “Twee keer degradeerden we! Eén ding weet ik wel, en dat is dat we met dit team echt niet in de vierde klasse thuishoren. We hebben voetballend een sterk team, dat ook samen ten strijde trekt. Plus, er zit nog veel rek in. Het enige dat er echt uit moet is het zeuren op elkaar.” Om hier lachend aan toe te voegen: “Dat gaat soms zo ver dat we vergeten dat we een wedstrijd aan het spelen zijn!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Demy te Velde: sterkhouder van Jeugdteam Kanaalstreek én Valthermond

Nog niet zo lang geleden vierde hij zijn achttiende verjaardag. Kort daarna vierde hij ...

Vijf vragen aan: Elmar Bijl (Onstwedder Boys)

Toen de KNVB de loting verrichtte voor de eerste knock-out-ronde voor de noordelijke districtsbeker ...