Terug in de tijd: Kay Rijkens doet het goed op rijst

Kay Rijkens is belangrijk voor SJS en heeft met een reeks doelpunten bijgedragen aan de goede prestaties.

Kay Rijkens is twee spelers van Vitesse ’63 te snel af…

Derdeklasser SJS begon het seizoen voortvarend, want de seizoensouverture werd gewonnen. Daarna brak echter een periode aan waarin de blauw-witten vijf wedstrijden op rij niet wisten te winnen. Maar toen er eind oktober met ruime cijfers werd gewonnen van Veenhuizen, leek de ploeg van Loewie Piebes verlost van die serie. Vanaf dat moment volgde een reeks waarin vijf keer werd gewonnen, en het alleen de meerdere moest erkennen in CSVC. Eén van de mensen die de wederopstanding van dichtbij meemaakt is Kay Rijkens. Want met vijf goals in de laatste drie wedstrijden is de 19-jarige één van de blikvangers van de ploeg. 

Eetpatroon

Wanneer we vragen naar de extreem productieve periode waar Rijkens in zit, laat de middenvelder een bijzondere verklaring horen: “De laatste drie weken heb ik rijst gegeten voorafgaand aan de wedstrijd, dus dat is het geheim!” Om vervolgens in te gaan op de werkelijke reden van de positieve balans van de laatste weken: “We hebben in de formatie een aantal aanpassingen gedaan. Daardoor krijg ik meer de bal én meer ruimte. Voeg daar aan toe dat de trainer mij weinig opdrachten meegeeft, en de verklaring is gegeven.”

Vertrouwen

Daarnaast krijgt de oud-jeugdspeler van FC Emmen ook het nodige vertrouwen van trainer Piebes: “Wanneer ik zeg dat ik de bal nu drie wedstrijden met wat geluk in het doel leg, dan zegt Loewie dat het geen geluk is, maar kwaliteit. Dat is voor een speler altijd fijn om te horen. Wanneer ik deze reeks de komende weken door kan trekken, dan zal blijken wie gelijk heeft, haha!”

Talent

Rijkens staat bekend als een talentvolle speler, want de student Bank en Verzekeren ging op 11-jarige leeftijd naar FC Emmen. Na vier seizoenen kwam hier een eind aan, waarna de van Nieuw Buinen afkomstige speler besloot om zich aan te melden bij SJS. En ook hier viel de speler op, want toen hij als A-junior aan de lopende band scoorde, viel het oog van toenmalig hoofdtrainer Harris Huizingh op de middenvelder: “Het eerste elftal stond er toen slecht voor, en mij werd gevraagd om het seizoen af te maken in de hoofdmacht. Een geweldige eer natuurlijk, dus ik heb de stap gemaakt.” SJS stelde in de slotfase van het seizoen het klassebehoud veilig, en Rijkens was een senior-speler geworden.

Conditioneel

Wanneer we Rijkens vragen naar de specifieke invloed van trainer Piebes is hij duidelijk: “Ik merk aan mezelf dat ik conditioneel een stuk sterker ben dan in vorige jaren. Hierdoor kan ik meer duelkracht leveren en dat is doorslaggevend in wedstrijden.” En ook de tactische ingrepen van de nieuwbakken hoofdtrainer worden geroemd door de man die alleen Roy Breedveld voor zich moet dulden op de lijst van doelpuntenmakers van SJS, dit seizoen: “In de loop van dit seizoen is de manier van spelen aangepast. We spelen nu met de punt naar achteren op het middenveld. Dat heeft een positieve uitwerking, wat mede de verdienste van de trainer is.”

Kampioenschap

Voor SJS lijkt de winterstop derhalve een hinderlijke onderbreking te zijn. Want mogelijk gaan de Knoalsters als nummer vier de winterstop in. Dan moet er aanstaande zaterdag echter wel gewonnen worden van streekgenoot Onstwedder Boys. Op de vraag wat er nog mogelijk is voor SJS, geeft Rijkens een nuchter antwoord: “Zoals we nu spelen is het vat nog lang niet leeg. Maar het verschil op de ranglijst is te groot om het over een kampioenschap te hebben. Daarvoor hebben wij in het begin te veel punten onnodig laten liggen.”

Derby

Tot slot vragen we Rijkens vooruit te kijken naar de wedstrijd van komende zaterdag. “Ik verwacht dat Onstwedder Boys, die thuis spelen, er vol in vliegen, want zij hebben afgelopen zaterdag dik verloren en dus zij willen iets goed maken! Daar komt bij dat ze de punten hard nodig hebben. In de voorbereiding hebben we ook tegen elkaar gespeeld en werd het 4-4, maar wij zijn nu fitter én compleet. Ik heb vertrouwen in een goede afloop, maar een derby is altijd lastig te voorspellen!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

SPW-doelman Jeffrey de Jonge liep een zware blessure op en is lang uitgeschakeld.

Kay Rijkens doet het goed op rijst

Derdeklasser SJS begon het seizoen voortvarend, want de seizoensouverture werd gewonnen. Daarna brak echter ...

Wessel Klijnstra: “Ik wil graag met Stadskanaal de stap naar de eerste klasse maken”

Wessel Klijnstra hoopt komend seizoen een belangrijke factor te zijn bij Stadskanaal en hoopt ...