Terug in de tijd: Nick Berends heeft vertrouwen in goede afloop voor TEVV

Nick Berends heeft vertrouwen in een goede afloop en overwinning tegen Annen.

Komende zondag speelt TEVV de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Annen. Momenteel staat de ploeg van Jouke Faber op een degradatieplaats, maar wanneer er drie punten worden gepakt gaat de ploeg Annen voorbij op de ranglijst en kan men omhoog gaan kijken. Ondanks de promotie van vorig jaar richting de tweede klasse, had men niet verwacht het zo moeilijk te krijgen dit seizoen. De selectie herbergt namelijk een aantal prima voetballers, waaronder middenvelder Nick Berends die in de laatste wedstrijd tegen Groningers Boys nog wist te scoren. De redactie vroeg hem naar zijn visie op de huidige jaargang en naar een voorspelling voor de komende wedstrijd.

TEVV speelt voor het eerst in de tweede klasse: hoe bevalt dit?

“Onze competitie, 2L, is een leuke klasse om in te spelen en bevat een aantal goede tegenstanders. Ik denk wel dat je kunt stellen dat wij verwacht hadden hoger te staan op de ranglijst, maar doordat we een aantal wedstrijden op het eind weggaven hebben we het nu moeilijk. Wij hebben een kwalitatief sterk team, alleen zien we dat helaas niet altijd terug op zondag. Dit gaat de laatste weken de goede kant op en we halen nu ook tijdens de wedstrijden een goed niveau. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we rond de 5e of 6e plaats gaan eindigen”.

Wat zijn de grootste verschillen tussen tweede en lagere (derde en vierde) klassen?

“Het niveau is natuurlijk het grootste verschil met de lagere klassen. Vorig jaar zijn we namelijk zonder al te veel moeite kampioen geworden in de derde klasse. Dit jaar hadden we verwacht om in de top 5 mee te kunnen draaien, maar het seizoen heeft nog niet helemaal gebracht wat we ervan verwachtten. De tegenstanders in deze klasse maken de kansen die ze krijgen wel af en dat was vorig seizoen minder het geval”.

TEVV staat momenteel in de onderste regionen: waarom gaan jullie je rechtstreeks handhaven?

“Wij hebben gewoon goede spelers en zouden dan ook hoger moeten staan dan nu het geval is. We beginnen nu pas echt voor elkaar te werken en strijd te leveren en vanuit deze basis kunnen we nog een aantal plaatsen stijgen. De laatste twee wedstrijden tegen Noordster en Groningers Boys zijn daar een goed voorbeeld van. Beide wedstrijden hebben we gecontroleerd en als we iets beter met onze kansen om waren gesprongen dan hadden we ook van Noordster gewonnen in plaats van gelijkgespeeld”.

In de laatste vijf wedstrijden hebben jullie slechts één keer verloren. Hoe verklaar je deze sterke reeks?

“Dat is waar, maar we hebben ook maar één keer gewonnen dus ik denk niet dat je helemaal kan spreken van een sterke reeks. Echter voelde een gelijkspel in deze duels wel als een nederlaag, omdat we met iets meer scherpte deze hadden kunnen winnen. Ik denk dat er nu een goede periode voor ons aankomt. We hebben veel vertrouwen en dit willen we omzetten in punten”.

Zondag wacht directe concurrent Annen, wat weet je van deze ploeg?

“Annen is een stugge ploeg die niet snel opgeeft. Ik weet nog van de heenwedstrijd dat we in de rust al met 3-0 voorstonden en na de rust zelfs met 4-0. Desondanks gaven ze niet op en maakten ze nog twee goals. Het is een ploeg die op inzet veel kan bereiken en daar moeten we voor waken”.

Wat is je verwachting voor de wedstrijd van zondag?

“Ik denk dat wij meer kwaliteit hebben dan Annen en met het vertrouwen waar we nu mee spelen denk ik dat we met drie punten naar huis gaan. Mijn voorspelling: 0-3”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tussenstand FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022 na speelronde 6

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022 na speelronde 6.

FC Ter Apel ’96 en trainer Koen Feijen verlengen samenwerking

FC Ter Apel '96 en trainer Koen Feijen zijn zeer tevreden over de huidige ...