Terug in de tijd: Robert Oosting: “Ik wil met SC Stadskanaal naar de tweede klasse!”

Robert Oosting keerde terug naar Stadskanaal om de club richting de tweede klasse te loodsen.

De club met de meest opvallende mutaties tijdens de afgelopen overschrijvingsperiode was zonder twijfel SC Stadskanaal. Na een seizoen dat de club maar al te graag overnieuw zou willen doen, degradeerden de blauwhemden naar de vierde klasse. De algemene opinie is dat dit veel te laag is voor de roemruchte club. Een aantal oud-spelers van de club dacht er net zo over, en er kwam een beweging op gang waarbij de ene na de andere voetballer terugkeerde op het oude nest. Hier zaten (logischerwijs) meerdere spelers van hoger spelende clubs bij. De man die de grootste stap maakte was Robert Oosting: hij komt van topklasser WKE. “Ik ben absoluut nog ambitieus, ondanks de stap naar de vierde klasse. Mijn doel is het maken van stappen met SC Stadskanaal, zodat we op een zo hoog mogelijk niveau gaan spelen. Twee promoties op rij moet kunnen!”

Oosting, nu 25 jaar, heeft al een heel voetballeven achter de rug. Want behalve voor WKE en SC Stadskanaal speelde hij ook voor FC Emmen en Nieuw Buinen: “In de C-junioren speelde ik in Emmen, maar had er niet naar mijn zin, waardoor ik terugkeerde naar SC Stadskanaal. Toen ik als tweedejaars A-junior een oefenwedstrijd tegen FC Emmen speelde kreeg ik de kans om het nogmaals te proberen in het profwereldje.” Na één seizoen kwam hier een einde aan en is Oosting voor Nieuw Buinen gaan spelen. Vervolgens speelde hij drie seizoenen in het blauw van Stadskanaal en vorig jaar dus WKE. De ervaringen die de allround-speler in Emmen opdeed hoopt hij nu te kunnen gebruiken: “Bij WKE ben ik op mentaal vlak veel harder geworden en heb ik tactisch ook heel veel geleerd.” Deze ervaring moet zich volgens Oosting vertalen in het belangrijk worden voor zijn nieuwe ploeg: “In de coaching moet ik meer doen.”

De juiste man

En dat de medewerker van Bono Telecommunicatie die rol heel graag wil pakken blijkt wel wanneer we vragen naar de positie waarop hij wenst te gaan spelen: “Ik richt me op de positie centraal in de verdediging. We hebben meerdere spelers die allround zijn, zoals bijvoorbeeld Roy Feiken, die ook nog eens tweebenig is, dus aan trainer Rick Slor de taak om de jongens op de goede plek te zetten.” Desgevraagd geeft Oosting antwoord op de vraag of Slor de juiste man is voor dit Stadskanaal. “Zonder meer! Rick heeft op hoog niveau gespeeld en heeft ervaring als trainer. Daarnaast is hij ook actief in de jeugd van FC Emmen, dus hij heeft absoluut kwaliteit. In Jordi Nijgh heeft de club waarschijnlijk de hoofdtrainer voor de toekomst in huis, maar ik denk dat het goed zal zijn voor Jordi om na dit seizoen eerst bij een andere club als hoofdtrainer te gaan werken, voordat hij hoofdtrainer van de SC wordt.”

De thuiswonende Oosting is stellig overtuigd van een naderend kampioenschap voor Stadskanaal. Volgens hem moet de spelersgroep zichzelf deze druk opleggen: “We hebben er met de spelergroep nog niet over gesproken, maar met deze selectie moet je na komend seizoen in de derde klasse spelen. Het maakt me niet uit hoe we het doen, als we het maar voor elkaar krijgen!” Het risico van ‘teveel kapiteins op één schip’ is volgens Oosting niet aan de orde omdat de spelers elkaar kennen, vrienden van elkaar zijn, en ook buiten het voetbal om activiteiten met elkaar ondernemen: “Iedereen moet in de spiegel kijken en weten wat zijn kwaliteiten zijn en die benutten.”

Spin in het web

Tot slot vroegen we de man die ook al aan zijn zevende seizoen als jeugdtrainer begint, naar de manier waarop zijn overschrijving tot stand is gekomen.  Oosting mocht bij WKE blijven, maar door alle problemen met de Belastingdienst had hij daar niet veel trek in. Oosting vervolgt: “Een contact met Tristan Rotman bracht het balletje aan het rollen. Hij liet doorschemeren te willen vertrekken bij TEVV en ons idee was, dat wanneer wij terug zouden keren bij SC Stadskanaal er dan mogelijk meerdere spelers zouden volgen. Ik heb vervolgens een aantal oud-spelers gebeld en hen gepolst. Een gesprek met de club gaf mij vervolgens het goede gevoel en toen heb ik de knoop doorgehakt. Het afzeggen van een aantal andere mooie clubs was voor mij op dat moment geen probleem meer.” Oosting besluit met het gevoel dat hij voor SC Stadskanaal heeft: “Stadskanaal zit in mijn hart en de club verdiend het om omhoog te worden gestuwd. Vorig jaar overleed de man die juist zo graag wilde dat Stadskanaal naar de tweede klasse zou gaan. Ik mis Boy Nijgh nog elke dag en alleen al voor hem wil ik op jacht naar die plek in de tweede klasse!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Kay Rijkens doet het goed op rijst

Derdeklasser SJS begon het seizoen voortvarend, want de seizoensouverture werd gewonnen. Daarna brak echter ...

Bart Caspers wil kampioen worden met vriendenteam Gieterveen

Na avonturen bij SJS en Nieuw Buinen keerde Bart Caspers terug op het oude ...

Bas van der Tuuk: “Gasselternijveen kan meedoen om de bovenste plaatsen.”

Bas van der Tuuk is ambitieus en verwacht dat Gasselternijveen mee kan gaan spelen ...