Terug in de tijd: Bas Alting: “Voor mij is het seizoen ten einde”

Bas Alting liep een gebroken been op en daardoor is zijn seizoen vroegtijdig ten einde gekomen.

Afgelopen weekend kwam Gieten twee keer in actie. Op zaterdag speelden de rood-witten gelijk tegen SC Stadskanaal en op maandag bogen de mannen van Jouke Jan Meertens in het restant van de wedstrijd tegen SVV ’04 een 1-2 achterstand om. Bij beide gelegenheden wist Bas Alting de aandacht op zich gevestigd, alleen was het tegen SVV ’04 om de verkeerde reden: Alting moest het veld geblesseerd verlaten. Een blessure die er voor zorgt dat het seizoen van de middenvelder ten einde is: “Ik zit nu van mijn enkel tot mijn lies in het gips.”

Breuk

Dat gips is het gevolg van een bezoek aan een ziekenhuis: “Er zijn röntgenfoto’s en een scan gemaakt, waarna de uitslag mij na enige tijd duidelijk werd gemaakt. Onder de knie lopen twee botten, waarvan er bij mij één gebroken is. Het is het bot van de knie naar het scheenbeen.” Voor Alting zit er nu niets anders op dan rust nemen. Na een week zal in het ziekenhuis dan worden onderzocht hoe het herstel verloopt.

Opereren

“Wanneer de botten al iets aangroeien, zal het huidige gips vervangen worden door een lichtere versie. Uiteindelijk zal er dan loopgips worden aangebracht.” Dat zou voor de 24-jarige voetballer het mooiste scenario zijn, want wanneer het bot verkeerd groeit, dan wacht een operatie: “Dat is inderdaad spannend! Ook wanneer er sprake is van versplintering, dan zal ik alsnog geopereerd moeten worden.”

Vooruit
Wanneer we Alting vragen terug te blikken op het moment dat het noodlot hem trof, kan hij vrij goed terughalen hoe de blessure ontstond: “Ik kapte een bal met links af. Op dat moment stond ik vast en kon ik de inkomende tegenstander niet meer ontwijken.” Overigens geeft Alting aan liever vooruit te kijken naar wat komt: “Ik reken op zes tot acht weken gips. Vervolgens ga ik hard werken om volgend seizoen weer van waarde te zijn voor het eerste elftal van Gieten!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mark Wanders: kind aan huis bij EEC

Het is tot op heden een stroef seizoen voor EEC. De ploeg uit Ees ...

Lars Baas: “Wàt een feest was dit, zeg!”

Lars Baas keerde na een periode van anderhalf seizoen FC Emmen terug bij de ...