Terug in de tijd: Gerrit-Jan Spiegelaar ademt voetbal

Gerrit-Jan Spiegelaar is een echte voetballiefhebber en clubman.

Wie in een willekeurige zoekmachine op het internet de term ‘clubman’ intikt, mag erop rekenen dat er een foto van Gerrit-Jan Spiegelaar op het scherm verschijnt. Want ga maar na: al sinds het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw is Spiegelaar in verschillende functies actief bij v.v. Nieuw Buinen. Na een start als leider van de A-junioren is Spiegelaar via omzwervingen bij verschillende jeugdteams nu bezig aan zijn vijfde seizoen als elftalleider van de hoofdmacht van de oranjehemden.

Meerdere liefdes

Spiegelaar is echter de eerste om toe te geven dat Nieuw Buinen niet zijn enige liefde is: “Mijn wieg stond in Valthermond, waar ik tot 1991 ook actief was als voetballer. Ik heb er een prachtige tijd beleefd, onder andere dankzij trainer Van den Heuvel.” Een hardnekkige knieblessure maakte verder voetballen onmogelijk waardoor Spiegelaar, die toen al woonachtig was in Nieuw Buinen, een andere club ging dienen: “Overigens ben ik nog steeds lid van Valthermond hoor! Nog een paar jaar doorzetten en dan hoop ik mijn 50-jarig jubileum te vieren.”

Luisterend oor

Wanneer we de 54-jarige Spiegelaar vragen naar zijn gemiddelde voetbalweek is er geen houden meer aan: “Ik ben alle trainingsdagen op het sportpark, regel alle zaken rond de wedstrijd zoals kleding en vervoer. Maar ook het bijhouden van ons spelersvolgsysteem en het samenstellen van het oefenprogramma in de voorbereidingen behoren tot mijn takenpakket. En daarnaast ben ik vooral het luisterend oor voor zowel spelers, staf als bestuur.”

Gerrit-Jan Spiegelaar...

Gedeelde passie

Maar Spiegelaar is vaker bezig met voetbal, want op een vrije dag of avond trekt hij er graag op uit: “Een potje zaalvoetbal van LTC? Of WMC? Geweldig! En ik probeer een paar keer per seizoen naar Borussia Dortmund te gaan.” Voeg daar nog het volgen van voetbal op tv en het is duidelijk dat Spiegelaar werkelijk verzot is op het spelletje: “Gelukkig deel ik deze passie met mijn echtgenote!”

Vertrekkende trainers

In de periode dat de medewerker van het Ministerie van Veiligheid & Justitie de rol van elftalleider bij Nieuw Buinen vervult, heeft hij te maken gehad met drie trainers. En aan dat rijtje zal een vierde worden toegevoegd, want Geert Oosterloo maakte onlangs (8 december, red.) bekend het bij één seizoen te laten: “Ik vind het vreselijk jammer, maar respecteer zijn keuze. Geert heeft het duidelijk uitgelegd waarom hij tot deze beslissing is gekomen.” Op de vraag of hij een geschikte opvolger kan noemen houdt Spiegelaar zich op de vlakte: “We zullen wel zien wie zich melden. Ik heb wel namen in mijn hoofd, maar het is aan onze Technische Commissie om een weloverwogen besluit te nemen!”

Kraker

In het restant van het seizoen zullen Oosterloo en Spiegelaar samen gaan voor een zo hoog mogelijke eindklassering: “Een plek bij de eerste vijf en misschien een prijsje snoepen. Dat was aan het begin van het seizoen mijn verwachting. Wat dat betreft liggen we goed op schema.” Wat heet. De oranjehemden staan op een mooie derde plaats, met uitzicht op meer. In die strijd zal komende zaterdag afgerekend moeten worden met nummer vier Emmen, dat op drie punten staat: “De wedstrijden tegen Emmen zijn in het algemeen wedstrijden waarin de verschillen klein zijn. Dit verwacht ik ook voor aankomende zaterdag. Ik zie Emmen nog steeds als favoriet voor promotie, onder andere vanwege de breedte van hun selectie.”

Vrije val

Over zijn eigen selectie is Spiegelaar overigens ook lyrisch: “Deze groep zit goed in elkaar. Kwaliteit is er voldoende en ik geniet van het feit dat spelers zich door ontwikkelen!” Toch wil de elftalleider niet te ver vooruit kijken, want bij Nieuw Buinen is het meer regel dan uitzondering dat de selectie in de zomer wijzigt: “Wanneer je langer bij elkaar bent, maakt het je team sterker. We gaan wel zien wat er na het seizoen gaat gebeuren. Het zou overigens wel goed zijn dat een gangmaker zoals Robert Hamming behouden blijft voor de club. Maar we kijken eerst naar de komende wedstrijden! Want het gaat nu wel goed, maar een vrije val is zo gemaakt.”

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nick Berends (TEVV) heeft vertrouwen in goede afloop

Komende zondag speelt TEVV de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Annen. Momenteel staat de ploeg ...