Terug in de tijd: Roy de Jongh schiet vijf keer raak!

Roy de Jongh scoorde vijf doelpunten tegen DWZ

Vijf goals in één wedstrijd. Voor veel voetballers is het een droom, maar Roy de Jongh draait er zijn hand niet voor om. Sterker, in de vorige jaargang maakte de aanvaller van Westerwolde er zes in de wedstrijd tegen THOS. Afgelopen zondag kende De Jongh dus opnieuw een trefzekere middag, met een groot aandeel in de 8-2 overwinning van zijn ploeg op DWZ: “Er gingen niet veel teamgenoten op stap gisteravond, dus het uurtje minder slapen door het ingaan van de zomertijd is het enige slaaptekort dat ik had”.

Personele bezetting

Daarmee geeft De Jongh wellicht goed aan dat er voor hem andere zaken, naast het voetbal, ook belangrijk zijn: “Dat hoort toch wel wat bij voetballen in de vijfde klasse.” Dat het in de kelder van het amateurvoetbal ook qua personele bezetting soms ook behelpen is, bleek wel uit het aantal spelers dat tegenstander DWZ mee kon nemen naar Vlagtwedde. De Jongh vertelt: “Wij hebben een aantal geblesseerden, maar doordat we dit seizoen over een brede selectie beschikken, kunnen we dat redelijk simpel opvangen. DWZ kwam met maar elf spelers opdagen. Dan is het belangrijk om zo’n ploeg niet te onderschatten en de wedstrijd gewoon te winnen!”

Directe concurrentie

En dat lukte dus met gemak. De ontmoeting tegen DWZ is dan ook niet het hoogtepunt in het seizoen van de 20-jarige aanvaller: “We staan bovenaan, met een gaatje richting een aantal ploegen. Maar er komen nog een paar belangrijke wedstrijden, bijvoorbeeld tegen Wedde en Bareveld. Die laatste ploeg is onze grootste concurrent. Het zou wel prettig zijn dat alle blessuregevallen achter de rug zijn wanneer we tegen hun spelen.”

Kanon van de Kanaalstreek

Over zijn productiviteit vertelt De Jongh het volgende: “In de laatste drie jaren heb ik 47 goals gemaakt. Meer dan twintig maakte ik in het seizoen dat we vierde werden met Westerwolde.” Wat dat betreft zou de aanvaller nog wel een paar sprongetjes kunnen maken in het klassement van ‘Kanon van de Kanaalstreek’: “Mijn eigen doelpunten zijn niet het belangrijkste, maar wanneer we bovenin meedraaien, pik ik mijn doelpuntjes vanzelf wel mee!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Voetballen zonder publiek en gesloten kantines heeft geen charme.”

Weerdinge-trainer Edwin Drenth en SPW-trainer Jeroen Wiegman noemen de getroffen maatregelen onvermijdelijk en denken ...

Terug in de tijd: Harold Molanus denkt graag terug aan 2004

Oud Stadskanaal-speler denkt met weemoed terug aan de ontmoeting in 2004 tussen Stadskanaal en ...

Jasper Kuizenga wil nog drie keer vlammen voor vertrek

Jasper Kuizenga speelt dit seizoen slechts een aantal wedstrijden voor zijn club SJS. Dit ...