Terug in de tijd: Roy de Wijk vol vertrouwen op recordjacht

Roy de Wijk kende een uitstekende seizoenstart met Alteveer en scoorde er al vijf in drie wedstrijden.

Zijn persoonlijke doelpuntenrecord in de vierde klasse staat op negen treffers. De kans is echter groot de Roy de Wijk dit record zal gaan verbreken. Want ga maar na: vijf goals in drie wedstrijden. De rappe aanvaller van het nog ongeslagen Alteveer kent daarmee een geweldige start van het seizoen: “Ja, dat klopt. Dat begon trouwens al in het bekertoernooi, waarin ik vier keer scoorde. Altijd lekker om direct van de nul af te zijn en het geeft jezelf ook vertrouwen!”

Trotse koploper

De teller staat dus al op negen (!) treffers voor de in Alteveer woonachtige De Wijk. En deze productiviteit heeft ook zijn invloed op de prestaties van zijn team, want de geel-zwarten zijn samen met SVZ de trotse koploper van de vierde klasse C: “De eerste wedstrijd speelden we tegen Westerwolde. Een derby is heerlijk om mee te beginnen, want dan hoeft een trainer niemand te motiveren. In de tweede helft van die wedstrijd draaiden we de wedstrijd in ons voordeel om, door onze mouwen op te stropen.” Daarmee stipt De Wijk wellicht de grootste kwaliteit van de dorpsclub aan: bereid zijn om te strijden voor iedere meter. Volgens de medewerker van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers iets wat dit seizoen minder gevraagd lijkt te worden.

Buffelen voor de punten

“Vorig seizoen speelden we in de Drentse vierde klasse. Nou, dat was iedere week buffelen voor de punten. Helemaal wanneer je onderin speelt, kun je tegen ploegen als Schoonebeek en Weerdinge je borst nat maken!” Daarom loopt iedereen in Alteveer met een grote grijns op het gezicht, want het aantal punten dat men nu heeft, hadden de mannen van René Nijgh in de vorige jaargang pas eind oktober: “Deze punten pakken ze ons niet meer af, haha. Iedereen weet ook dat het seizoen nog jong is, maar op basis van de eerste drie wedstrijden denk ik dat we veel minder tegen fysieke ploegen tegen komen.”

Strijdplan

Of de tegenstander van komende zondag, het Winschoter BATO, wel of niet in het rijtje fysieke ploegen in te delen is, is volgens de 21-jarige aanvaller afhankelijk van het wedstrijdverloop: “BATO is voor ons geen onbekende tegenstander. Ik verwacht een wedstrijd waarin beide ploegen proberen er voetballend uit te komen, maar als het met mooi voetbal niet lukt ook snel om kunnen schakelen naar hard werken.” Over een eventueel strijdplan laat De Wijk zich niet uit, vooral omdat hij niet weet met welk konijn zijn trainer voor de dag komt: “Gezien het verloop van het seizoen tot nu toe, zal René tevreden zijn met zijn tactiek. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat dit per wedstrijd aangepast wordt.”

Eerste vijf

Nijgh heeft in ieder geval meer mogelijkheden dan vorig seizoen, zo ziet zijn topscorer ook: “De selectie is aangevuld met een drietal spelers: Ramon Boon, Bart Heikens en de teruggekeerde Johnny Vonk. Dit zijn stuk voor stuk aanwinsten voor ons team.” En dus kan Alteveer zich volgens De Wijk richten op een plaats in de top vijf: “We willen niet nog een jaar strijden om handhaving. Het begin is goed, en ik ben tevreden wanneer we halverwege het linkerrijtje gaan eindigen. En zelf wil ik uiteraard zoveel mogelijk scoren!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rick Hartman slaat geen training over bij SETA

SETA speelt al sinds jaar en dag in de onderste regionen van het amateurvoetbal ...

Terug in de tijd: SPW zal Bram Poelman lang moeten missen

Bram Poelman scheurde zijn kruisband af en is daardoor lange tijd uit de roulatie.