Terug in de tijd: Bijzondere dag voor scheidsrechter Mauricio Plat

Mauricio Plat keerde terug bij zijn oude club SJS om zijn oude teamgenoten te fluiten

Mauricio Plat in actie… (foto: Brigitte de Wijk)

Voor Mauricio Plat werd de wedstrijd tussen vierderklassers SJS en GEO een heel bijzondere. De 22-jarige scheidsrechter groeide namelijk op bij SJS. Hij doorliep er de jeugdopleiding en speelde er twee seizoenen geleden zelfs nog in de hoofdmacht: “Het was toch wel bijzonder om een wedstijd van mijn vroegere teamgenoten te fluiten.”

Toeval

Overigens was dat normaal gesproken niet gebeurd. Maar trieste omstandigheden zorgden voor wijzigingen in de aanstellingen: “De wedstrijd die ik in eerste instantie zou fluiten, ging door een sterfgeval niet door. De KNVB wees me vervolgens de wedstrijd van SJS toe.”

Overstap

En dus toog de ambitieuze arbiter naar zijn voormalige club: “Als speler zou ik maximaal de eerste klasse hebben bereikt. Ik ben namelijk niet de grootste en als keeper ben je dan gewoon in het nadeel.” Omdat Plat geen trek had in een rol op een lager plan, maakte hij de overstap van SJS naar de KNVB. Dat deed Plat op advies van Jan Hooge.

Veel leren

“Ik was al clubscheidsrechter. Jan zag mogelijkheden voor me en vond dat ik de stap moest wagen.” aldus Plat, die daarna twee seizoenen in het jeugdvoetbal afsloot met promotie naar de groep van scheidsrechters die in de vierde en vijfde klasse fluit: “In het eerste jaar in het seniorenvoetbal heb ik heel veel geleerd!”

Talentenprogramma

Inmiddels is Plat opgenomen in het talentenprogramma van de voetbalbond. Binnen dat programma krijgen de arbiters een persoonlijke coach, met wie de wedstrijden worden nabesproken: “Ik wil er alles aan doen om zo ver mogelijk te komen als scheidsrechter. Waar mijn plafond ligt, weet ik niet. Maar ik ga er voor!”

Kaarten en strafschoppen

De wedstrijd tussen SJS en GEO (Garmerwolde) eindigde in een ruime overwinning voor de thuisploeg: 5-0. Het lukte Mauricio Plat niet om de kaarten op zak te houden. Ook moest hij twee keer een strafschop toekennen, beide in het voordeel van zijn voormalige club, SJS.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Christiaan Klompmakers: “Als we van Borger kunnen winnen, dan pakken we de rest ook.”

NWVV-speler Christiaan Klompmakers ziet wel kansen in de nacompetitiewedstrijd tegen Borger.

Arjan Wiegers staat voor nieuwe uitdaging bij Go Ahead Kampen

In het seizoen 2012/2013 speelde Arjan Wiegers bij profclub SC Veendam. Een jongensdroom die ...

Erwin Aukes wil hogerop met ASVB

Het seizoen duurt nog minstens acht duels voor Nieuw Buinen, en met de tweede periode binnen ...