FC Kanaalstreek FIFA 21 Online Winter Tournament

Het FC Kanaalstreek Online Winter Tournament, wie is de beste FIFA-speler van de regio van de Kanaalstreek.

EA Sports…it’s in the game..welke FIFA speler kent het niet. Al sinds de jaren ’90 is de voetbalgame FIFA mateloos populair. Inmiddels is FIFA 21 alweer uit en is het spelen van deze voetbalgame een mooi tijdverdrijf in deze voetbal loze maanden. En dus is FC Kanaalstreek benieuwd wie de beste FIFA speler van de regio van de Kanaalstreek is. 

FC Kanaalstreek organiseert dan ook het FIFA 21 Online Winter Tournament. Een toernooi waaraan maximaal 128 spelers deel kunnen nemen. Het toernooi zal gespeeld worden in de wintermaanden januari, februari en maart. Twee poulefases gevolgd door knock-outwedstrijden zal uiteindelijk de beste FIFA-speler opleveren in de regio van de Kanaalstreek. Er mag gespeeld worden op zowel de Playstation als de X-Box.

Spelregels:

De eerste ronde is een poulefase bestaande uit 32 poules van 4 teams. De twee beste teams uit elke poule kwalificeren zich voor de tweede ronde. Die ronde is wederom een poulefase, bestaande uit 16 poules van 4 teams. De twee beste teams kwalificeren zich voor de knock-outs. In de poule speelt elk team een keer tegen elkaar. Staat men in punten gelijk, dat telt het doelsaldo als eerste, gevolgd door het aantal doelpunten voor gescoord. Is dat ook gelijk, dan telt het onderlinge resultaat. Is alles gelijk, dan volgt er een beslissingswedstrijd.

In de knock-out wedstrijden wordt er een thuis- en uit wedstrijd gespeeld. Uitdoelpunten tellen dubbel, dus wint je thuis met 1-0 en verlies je uit met 2-1, dan ben je op basis van gescoorde uitdoelpunten door. Is de stand na twee wedstrijden volledig gelijk dan volgt er een beslissingsduel. Ook de finale wordt gespeeld met een thuis- en uit duel.

Wedstrijden worden online tegen elkaar gespeeld, waarbij de wedstrijdduur 6 minuten per helft is. Je speelt het hele toernooi met een clubteam, dat je zelf kiest uit een van de volgende competities: Eredivisie (Nederland), Bundesliga (Duitsland), Premier League (Engeland), Lique 1 (Frankrijk), Serie A (Italië) of La Liga (Spanje). Dus kies je bijvoorbeeld voor Chelsea, dan speel je het gehele toernooi met Chelsea. Een stream van jullie livewedstrijd zou tof zijn, zodat dit via onze socials gevolgd kan worden.

Speelschema:

Poulefase 1:

Maandag 4 t/m zondag 10 januari: Poule 1 t/m 8

Maandag 11 t/m zondag 17 januari: Poule 9 t/m 16

Maandag 18 t/m zondag 24 januari: Poule 17 t/m 24

Maandag 25 t/m zondag 31 januari: Poule 25 t/m 32

Poulefase 2: 64

Maandag 1 t/m zondag 7 februari: Poule 1 t/m 8

Maandag 8 t/m zondag 14 februari: Poule 9 t/m 16

Knockout laatse 32

Maandag 15 t/m zondag 21 februari

Knockout Achte finales en Kwartfinale

Maandag 22 t/m zondag 22 februari

Finale week  Halve Finale en Finale

Maandag 1 t/m zondag 7 maart

Opgave:

Er kunnen maximaal 128 mensen deelnemen aan het toernooi, dus vol = vol. Je kan je opgeven door te mailen naar fckanaalstreek@gmail.com met daarin je naam en club waarmee je wil deelnemen. De loting volgt zodra het toernooi vol is.

Deelname aan het toernooi kost € 10,- en voor de eerste 32 zijn de volgende prijzen weggelegd:

1e prijs: Thuisshirt van Ajax, Feyenoord of PSV

 

 

 

 

 

 

 

 

2e prijs: Thuisshirt van Borussia Dortmund of Chelsea

 

 

 

 

 

3e prijs: Thuisshirt van FC Groningen

 

 

 

 

 

 

4e prijs: Thuisshirt van FC Emmen

 

 

 

 

 

5e t/m 8e prijs: Adidas Tango Rosario Voetbal

 

9 t/m 16e prijs: € 20,-

17e t/m 32e prijs: € 10,-

 

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer stelt tussenpaus aan

Ruim een week na het voortijdige vertrek van trainer Rik Udema bij vierdeklasser Alteveer ...

Cees Huizing verlengd bij GKC

GKC en Cees Huizing gaan ook volgend seizoen met elkaar door.

JVV krijgt steun in strijd tegen gemeente

JVV krijgt in de strijd tegen aanstaande bezuinigingen door de gemeente Vlagtwedde steun van ...