Terug in de tijd: Demy te Velde verlaat Valthermond alleen voor profvoetbal

Demy te Velde is een van de meeste talentvolle voetballers van de regio van de Kanaalstreek en zal zijn club Valthermond niet zo maar verlaten.

Demy te Velde (met Jens Bulle) na zijn hattrick tegen Beilen… (foto: Kees Rustenhoven)

Amper een maand is hij tiener af, maar toch is zijn naam één van de eerste die door Valthermond-trainer Harris Huizingh op het wedstrijdformulier genoteerd wordt. Op zijn zestiende maakte Demy te Velde zijn debuut in de Valthermondse hoofdmacht en hij is inmiddels uitgegroeid tot een van de smaakmakers die vorm geeft aan het Mondker aanvalsspel. Bovendien is de middenvelder met tien treffers momenteel clubtopscorer.

Zelfkritisch

Drie daarvan schreef hij afgelopen zondag in het met 3-1 gewonnen duel tegen Beilen bij. “Dat was wel een lekker gevoel, “ kijkt de jongeling nog even terug. “Anders maak ik er wel eens eentje, maar nog nooit drie in een wedstrijd. Voetballend vond ik het niet best. Ik had veel balverlies. Misschien toch iets van gemakzucht,” is Te Velde zelfkritisch.

Sportieve revanche

Tot op heden doet Valthermond met de volle winst uit drie wedstrijden het na de winterstop uitstekend. Aanstaande zondag kan het zelfs een gooi naar de koppositie doen als FC Assen op bezoek komt. De Assenaren hebben dan wel vijf punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst is Valthermond de Assenaren theoretisch voorbij: “Wij hebben zeker een goede kans tegen FC Assen,” is Te Velde van mening. “Uit hebben we weliswaar verloren, maar bij een 1-1 stand kreeg ik een paar grote kansen. Die had ik moeten maken.”

Lang en hard trainen

“Na het kampioenschap van twee jaar terug en de nacompetitie van vorig seizoen zijn wij ook klaar voor de eerste klasse, vind ik. Nu hebben wij alles in eigen hand en wij spelen ook beter. Bovendien zit er nog heel veel rek in onze selectie. Of wij kampioen worden durf ik niet te zeggen, maar nacompetitie moeten we sowieso halen vind ik. Er zijn nog wat jongens met pijntjes, die moeten deze week zorgen dat ze fit geraken dan heb ik er alle vertrouwen in. Als team hebben wij stappen gezet. Vooral door de inbreng van Harris Huizingh. Wij trainen hard en hij houdt van lange oefensessies, maar dat vind ik lekker. Zijn trainingen zijn heel afwisselend en ik vind het logisch dat hij voor een vierde seizoen heeft bijgetekend.”

Aanvoerdersband

Dat het vertrouwen wederzijds is, blijkt wel uit het feit dat de oefenmeester Te Velde na Theo Gennissen en Alwin Braakman als zijn derde aanvoerder ziet: “Tegen ZNC was ik aanvoerder en dat voelde als een stuk waardering. Iemand als Edwin Drenth loopt natuurlijk al veel langer mee. Hij is buiten het veld ook erg belangrijk. Zondag stonden we in de rust met 1-0 achter toen wij hoorden dat FC Assen achter stond. Dan is hij degene die ons scherp maakt.”

Kind van de club

Te Velde is een kind van de club en speelt zijn hele leven al in het blauw wit. Hoewel ambitieus, zal hij Valthermond niet inruilen voor een andere amateurclub: “Valthermond is in de regio gewoon de mooiste club. Er is altijd veel sfeer en bij ons krijgt de jeugd altijd een kans. Jongens die het goed doen in de jeugd trainen met de selectie mee en breken al op jonge leeftijd door. In de winter gaan we op trainingskamp en straks is ook ons nieuwe complex klaar. Alles is top geregeld!”

Profvoetbal

Voor een andere amateurclub zal ik de club nooit verlaten. Daar ben ik teveel Valthermondje voor. Dan streef ik hier mijn doelen na. Mijn ambitie is om zondags belangrijk te zijn en naar de eerste klasse te promoveren. In de jeugd heb ik wel meegetraind met Emmen en Veendam, maar was ik blijkbaar niet goed genoeg. Dat zou ik wel graag willen proberen. Iedere week spelen met jongens van het kaliber Theo Gennissen en Alwin Braakman lijkt me fijn om mee te maken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordy Oost: “Nieuw Buinen gaat meedoen om de prijzen.”

Interview met Jordy Oost, die afgelopen seizoen het Kanon van de Kanaalstreek werd en ...

Blik op 2L: Roy Feiken gaat Gruno pijn doen

Wie in de voetbalgeschiedenis duikt zou tot de conclusie kunnen komen dat het niet ...

Terug in de tijd: Bas Alting: “Voor mij is het seizoen ten einde”

Bas Alting liep een gebroken been op en daardoor is zijn seizoen vroegtijdig ten ...