Terug in de tijd: Jeffrey Bakker viert alleen een kampioenschap

Voor Jeffrey Bakker telt alleen het kampioenschap

Jeffrey Bakker in zijn element: één op één met een verdediger… (Foto: Stoffer Bakker)

Hoewel het overwicht van SC Stadskanaal in de vierde klasse enorm is, heeft de ploeg nog steeds het kampioenschap niet in de tas. Afgelopen zondag promoveerden de blauwhemden wel. Maar dat is volgens Jeffrey Bakker niet waar het om te doen is: “Voor ons telt alleen het kampioenschap! We hebben de terugkeer naar de derde klasse dan ook niet echt gevierd, afgelopen zondag.” Overigens volstaat een overwinning niet voor een titel, want concurrent Gieten moet ook nog eens punten laten liggen.

En dat is iets waar Bakker geen rekening mee houdt: “Nee, Gieten is bezig aan een geweldig sterke reeks. En daarnaast moeten wij natuurlijk zelf ook nog winnen.” De vleugelaanvaller ziet in de uitwedstrijd tegen nummer vier Schoonebeek weinig gevaar: “Wij hebben gewoon een beter team, dus wanneer we met energie en beleving spelen, dan gaan wij daar probleemloos winnen. En dan wachten we rustig af wat de uitslag van Gieten is.” Volgens de 18-jarige zou deze zege ook tot stand moeten komen zonder de geblesseerde aanvoerder Robert Oosting: “Het staat buiten kijf dat Robert belangrijk voor ons is, maar de selectie is groot genoeg om het verlies een beetje op te vangen. Want we gaan zeker merken dat Robert ontbreekt.”

Wakker schudden

Wanneer we Bakker vragen naar het verloop van het seizoen geeft hij aan dat één en ander zo goed als volledig volgens planning is verlopen: “Met uitzondering van het Paasweekend is het seizoen eigenlijk zo verlopen als verwacht. Elke wedstrijd hebben we  gedomineerd en de tegenstanders onze wil opgelegd.” En toen het winnen even niet lukte, zorgde dat volgens de maker van acht treffers niet voor paniek: “Met name in de oefenwedstrijden na de winterstop hebben we bewezen mee te kunnen komen tegen teams die twee of drie klassen hoger spelen dan wij. Dus met het talent zit het wel goed. We moesten er alleen voor waken dat we niet in slaap sukkelen. Sinds de wedstrijd tegen Gieten zijn we weer volledig wakker!”

Kampioenschap(pen)

En dus gaat Bakker op voor zijn eerste kampioenschap bij de senioren. “De afgelopen seizoenen zat ik al regelmatig bij de selectie, maar dit is in feite mijn eerste seizoen als vaste speler van het eerste elftal. Nu al kampioen worden is natuurlijk grandioos.” Overigens is het niet alleen maar hosanna dit seizoen voor de buitenspeler: “Ik moest dit jaar vaker dan ik zou willen op de bank beginnen. Natuurlijk is de trainer de man die de keuzes maakt, en kan ik alleen maar hard trainen om zijn ongelijk aan te tonen. De laatste weken gaat dat goed, dus mijn ambitie om uit te groeien tot een onomstreden basisspeler krijgt vorm.” En die ambitie moet volgend seizoen helemaal waar gemaakt worden, als het aan Bakker ligt: “Ik wil de eerste wedstrijd in de derde klasse in de basis staan en er niet meer uit verdwijnen. En dan gaan we vol voor het volgende kampioenschap, want dat hoort bij SC Stadskanaal!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like