Terug in de tijd: Voor Willem Lammerts is het eeuwig Pekelder Boys

Willem Lammerts is een echte clubman en heeft het uitstekend naar zijn zin bij Pekelder Boys.

Hij is 22 jaar, maar neemt het vlaggenschip van Pekelder Boys qua strijdlust op sleeptouw. Willem Lammerts verzaakt nooit en heeft het uitstekend naar de zin bij zijn club. De resultaten van de club vallen echter wat tegen en de verdediger hoopt op de ommekeer in de tweede seizoenshelft: “We begonnen moeizaam aan de competitie”, zegt hij. “We wilden meedoen om de bovenste plekken, maar onze start was niet zo goed. We moesten naar beneden kijken. Voor de winterstop hebben we wel belangrijke punten gepakt, maar de start van de tweede seizoenshelft kon ook wel wat beter.”

Groninger klasse

Lammerts kan niet echt een goede verklaring vinden voor de tegenvallende prestaties van Pekelder Boys. Daar waar de club in de voorgaande jaren bovenin de vierde klasse meedeed, regelmatig een periode pakte en meestreed om promotie, moet het nu genoegen nemen met een plaats onderin de middenmoot. Volgens Lammerts kan het liggen aan het feit dat Pekelder Boys tegenwoordig in de Groningse vierde klasse acteert: “In de Drentse vierde klasse spelen clubs met veel strijd en dat ligt ons toch wat beter. In Groningen wordt er wat meer gevoetbald en daar hebben we moeite mee.”

Kruipend naar huis

Persoonlijk kan de linksback terugkijken op een goed seizoen. Willem Lammerts wordt gewaardeerd om zijn strijdlust. De speler verzaakt nooit, probeert zijn team op sleeptouw te nemen en is een alom gewaardeerde clubspeler: “Ik ben wel iemand die er volop tegenaan gaat”, legt hij uit. “Ik probeer iedereen mee te trekken.” De voetballer hoeft dan ook niet zo nodig weg uit Boven Pekela. Willem Lammerts is een echte clubjongen: “Ik woon in Boven Pekela, zo’n 150 meter van het voetbalveld”, lacht hij. “Wanneer ik de kantine verlaat kan ik kruipend naar huis en dan is m’n broek nog heel. Dit is echt een mooie club. Jongens van buitenaf zeggen dat ook, ze vinden het een hechte club, waar iedereen voor elkaar klaarstaat. Jongens van buitenaf worden direct opgenomen in de gemeenschap.”

Altijd Pekelder Boys

Als speler die het moet hebben van zijn inzet is Lammerts een exponent van de nieuwe generatie voetballers in Boven Pekela. Ervaren krachten als Ronnie Meijer, Bas Plenter en Kor Schreuder dreigen te stoppen of zijn al gestopt en die ervaring moet worden opgevangen. Lammerts is in elk geval niet van plan te vertrekken: “Zoals ik het nu zie denk ik dat het voor altijd Pekelder Boys wordt. Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt maar ik heb het hier uitstekend naar m’n zin.” En voor de korte termijn hoopt Lammerts dat Pekelder Boys de prestaties een positieve schwung kan geven: “Het zou mooi zijn wanneer we in het linkerrijtje eindigen. Maar we moeten nog wel aan de bak. Het gat met de onderste ploegen is vier punten. We moeten nog tegen deze teams en dan mogen we niks weggeven. Gebeurt dat wel, dan wordt het een spannend einde van de competitie”, besluit hij zijn relaas.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bidjoy Ramcharan breekt door bij SC Stadskanaal

Bidjoy Ramcharan maakte in zijn loopbaan nog niet veel derby’s mee tussen zijn club ...

Mark Middeljans: “Buinerveen kan heus wel voetballen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Sten Vos wil de kortste route naar de tweede klasse

Na een stroeve start van het seizoen heeft SC Stadskanaal al geruime tijd de ...