Terug in de tijd: Zware blessures voor GKC-ers Van het Hof en Spiegelaar

GKC’ers Michel van het Hof en Joey Spiegelaar liepen zware blessures op.

Michel van het Hof kan niet zonder zijn krukken…

Afgelopen zondag moest Michel van het Hof toekijken hoe GKC ten onder ging tegen Weiteveense Boys. Exact een week eerder sloeg voor de vleugelverdediger het sportieve noodlot toe. In de uitwedstrijd tegen EHS ’85 en liep hij namelijk een zware enkelblessure op. En behalve dat hij zijn ploeggenoten punten zag verliezen (0-3, red.) zag hij ook collega-verdediger Joey Spiegelaar uitvallen met een zware blessure.

Wàt een pijn!

Die situatie deed zich na een uur spelen voor. De ongelukkige Spiegelaar over het moment: “Een schot op ons doel kwam via de lat terug in het spel. In een poging om een volgend schot te blokken sprong ik in de baan van de bal.” Het blokken van het schot lukte, maar ging wel ten koste van Spiegelaar zelf, die de bal hard op zijn hand kreeg. Volgens de verdediger klapte zijn pols dubbel: “Omdat ik in de lucht was op het moment van de knal, raakte ik uit balans en viel ik met mijn volle gewicht op mijn pols. Wàt een pijn, niet normaal!”

De onderarm van Joey Spiegelaar...
De onderarm van Joey Spiegelaar…

Enkelbandletsel

En dus kon elftalleider Harry Krol opnieuw in de baan om eerste hulp te verlenen. Iets wat hij een week eerder ook deed bij Michel van het Hof, die geblesseerd raakte in een duel: “Ik stapte op of over de bal. Om eerlijk te zijn, kan ik niet eens heel goed navertellen wat er gebeurde. Ik weet nog wel dat ik direct vreselijk veel pijn had.” En dus reden Krol en Van het Hof naar het ziekenhuis in Emmen, waar de onfortuinlijke voetballer een drukverband aangemeten kreeg: “Zoals het nu lijkt is het zwaar enkelbandletsel. Ik loop nog wel een tijdje met krukken, dus dit seizoen is ten einde.”

Lichamelijke ongemakken

Dat geldt ook voor Spiegelaar, die een gebroken groeischijf opliep: “In de loop van volgende week worden er opnieuw röntgenfoto’s gemaakt om te zien hoe het herstel van de pols is. Van daaruit wordt het verdere herstelproces duidelijk.” Het is wel duidelijk dat GKC momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen, want behalve Van het Hof en Spiegelaar vielen ook Gert Sterken, Bart Heijerman en Reinoud Kemp met verschillende lichamelijke ongemakken uit.

Stabieler worden

Wanneer we doorvragen aan Michel van het Hof geeft hij aan dat het seizoen hem is tegengevallen: “We laten bij vlagen goed voetbal zien, maar de beloning blijft heel vaak uit. Misschien moet je zoiets ook afdwingen, want wanneer ik naar onze trainingsarbeid kijk, dan wisselt dat nog wel eens.” En dus zijn de pijlen gericht op het komende seizoen: “Met Emiel Jansen voor de groep staat kun je wel merken dat er meer vanuit de basis getraind wordt. Emiel straalt passie en energie uit en dat legt de selectie zeker geen windeieren. Een heel seizoen onder zijn bewind zal er ongetwijfeld voor zorgen dat we stabieler worden in ons spel en onze prestaties.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sten Vos: “Stadskanaal gaat zich handhaven!”

De verwachtingen aan het begin van het seizoen waren hooggespannen bij S.C. Stadskanaal: nadat ...

Jordie Teuben: “Wij gaan zondag winnen in Ter Apel”

Musselkanaal wist vorig seizoen op de valreep lijfsbehoud te bewerkstelligen in de derde klasse ...

Rick Schlimbach: “Ik geloof in rechtstreekse handhaving!”

De voorgaande twee seizoenen eindigde SC Stadskanaal in de top drie en speelde de ...