Terug in de tijd: Bartel Geleijnse voelt de spanning toenemen bij Westerwolde

Barte Geleijnse maakt zich op voor het kampioenschap met Westerwolde.

Dat Westerwolde de titel in de vijfde klasse E gaat pakken lijkt zeker, maar gebeurt het aanstaande zondag al? Uit bij streekgenoot Gieterveen, het hol van de leeuw. Bussen vol supporters beloven aanwezig te zijn. Bartel Geleijnse (21) voelt de spanning inmiddels toenemen. Sinds 1997 heeft de club uit Vlagtwedde en Bourtange weer kans op het spelen in de vierde klasse. Zal het de club lukken voor het eerst in de twintigste eeuw de vierde klasse te bereiken: “Als je kijkt naar het complex, met de nieuwe kantine en het kunstgras, denk ik dat we ook op dat gebied in de vierde klasse horen te spelen!”

Westerwolde maakt zich op voor het kampioenschap, waar merk je dat aan?

“Je ziet dat er tijdens de laatste paar wedstrijden steeds meer publiek aanwezig is en dat het bij iedereen leeft. Niet alleen de spelers maar ook de supporters kijken uit naar zondag. Er zijn zelfs een tweetal bussen geregeld om met zijn allen naar de wedstrijd te gaan. Je wordt op straat aangesproken en mensen wensen je succes, dat zijn leuke dingen. De spanning is nu wel te voelen.”

Wat verwacht je van de wedstrijd aanstaande zondag tegen Gieterveen?

“Ik verwacht een erg zware wedstrijd. Gieterveen heeft het tegen de hooggeplaatste teams vaak goed gedaan en verspeelt daar zelden punten tegen. Het resultaat dat wij eerder dit seizoen hebben geboekt tegen Gieterveen zegt niks. Het zal erg leven en ik hoop dat wij met het grote aantal supporters toch de winst en het kampioenschap kunnen pakken.”

De vierde klasse lonkt, dat is lang geleden voor Westerwolde, kan deze selectie de vierde klasse aan? En waarom denk je van wel?

“Dat is inderdaad heel lang geleden: je merkt nu pas hoe bijzonder dit allemaal eigenlijk is. Met de selectie die we nu hebben, plus de versterkingen die er misschien nog aankomen denk ik dat wij zeker leuk mee kunnen draaien in de vierde klasse. Het supportersaantal zal ook zeker motiverend werken. Westerwolde is een hechte club. Iedereen kent elkaar en wil wel helpen. Mede door onze fanatieke vrijwilligers hebben wij nu het complex dat we hebben, en doen we mee om het kampioenschap.”

Wat heeft er vooral  voor gezorgd dat jullie zo’n goed seizoen draaien?

“Ik denk dat het in deze competitie heel erg belangrijk is over een brede selectie te beschikken. Je ziet vaak dat er gedurende het seizoen spelers geblesseerd raken en niet elk team kan deze even goed opvangen, waardoor je punten verspeeld. Door het wegvallen van een gedeelte van de zaterdagtak hebben we spelers erbij gekregen, waardoor wij dit soort gevallen goed kunnen opvangen. Maar ook de rol van trainer Jan de Roo is groot. Halverwege het seizoen is besloten om na dit seizoen niet verder te gaan met De Roo. Toch is er geen enkel moment geweest waarop hij er niet meer voor is gegaan. Net als de rest van het team stond hij er gewoon elke training en hebben we samen bereikt waar we nu staan.”

Het is alvast zondagmiddag 16:00 uur, wat zullen de taferelen zijn?

“Feest!! Ik kan me geen voorstelling maken van wat er zal gebeuren na het laatste fluitsignaal en wij met een voorsprong eindigen. Het leeft zo bij iedereen dat het een geweldig feest zal worden. De busreis terug met alle supporters, daarna natuurlijk op de kar, ik kan niet wachten!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Voor Willem Lammerts is het eeuwig Pekelder Boys

Willem Lammerts is een echte clubman en heeft het uitstekend naar zijn zin bij ...

Lars Baas: “Wàt een feest was dit, zeg!”

Lars Baas keerde na een periode van anderhalf seizoen FC Emmen terug bij de ...

Buinerveen én De Treffer willen het seizoen glans geven

In vijfde klasse E staat zondag hèt kelderduel van de Kanaalstreek op de agenda: ...