Terug in de tijd: Erik-Jan Veerbeek: “Er komen mooie jaren aan voor Sellingen”

Erik-Jan Veerbeek ziet de toekomst van Sellingen met vertrouwen tegemoet.

Erik-Jan Veerbeek kwam jarenlang uit voor Valthermond, waar hij als spelmaker zorgde voor de nodige doelpunten en assists in de tweede en derde klasse. In 2014 besloot hij echter bewust een aantal stappen terug te doen naar de vijfde klasse en speelt hij tegenwoordig bij Sellingen. Ook hier was Veerbeek in zijn eerste seizoen trefzeker met 27 goals, maar vanwege een buikspierblessure moest hij vervolgens zeven maanden toekijken. Nu is hij weer helemaal fit en gaat hij voor het hoogst haalbare dit seizoen: een periodetitel.

Meerdere redenen

Na zijn debuut voor Valthermond maakte Veerbeek een uitstapje naar het toenmalige BV Veendam en Nieuw-Buinen, voordat hij in 2008 weer neerstreek op sportpark ‘de Meent’. Tot 2014 speelde hij hier voornamelijk als nummer tien en als we VoetbalNoord.nl erop naslaan scoorde hij in deze periode maar liefst 84 keer. In 2014 besloot hij echter te verkassen naar Sellingen, vanwege meerdere redenen, zegt Veerbeek: “De voornaamste reden is dat het voetbalveld in mijn achtertuin ligt. Daarnaast ben ik met een eigen bedrijf, een drie maand oude dochter (Lieke) en onze net verbouwde woning niet alleen druk met voetbal. De kinderwens was er samen met mijn vrouw Miranda en de stap om naar v.v. Sellingen te gaan was compleet”.

Enorme versterking

De komst van de ervaren en doelgerichte middenvelder was voor Sellingen natuurlijk een enorme versterking en dit bleek ook in de resultaten. De geel-zwarten eindigden als tweede en mochten via de nacompetitie proberen promotie af te dwingen, hetgeen helaas niet zo mocht zijn: “We kenden als team een prima seizoen, mede door het scoren van meer dan 100 doelpunten. In de nacompetitie tegen SVBC had het dan ook moeten gebeuren, maar omdat we te veel kansen nodig hadden kwamen we helaas tekort en bleef SVBC vierde-klasser”, aldus Veerbeek.

Sturende rol

Het was voor Veerbeek, eigenaar van Veerbeek Veiligheidsnetten, natuurlijk wel wennen, van de tweede naar de vijfde klasse. Met zijn ervaring heeft hij dan ook een sturende rol, wat hem goed afgaat: “Mijn rol binnen het team is denk ik om de poppetjes op de juiste plaats te zetten. Sommige jongens hebben soms moeite om op de juiste positie te lopen of te spelen. Ik probeer hen zoveel waar mogelijk te coachen en ben zelf vaak betrokken bij het opzetten van aanvallen. Dit ook vanwege mijn positie achter de spitsen en af en toe ook als echte spits”.

Veel vooruitgang

De inbreng van Veerbeek werd dan ook node gemist voor de winterstop, gezien de 29 doelpunten die Sellingen tot dusver ‘slechts’ maakte. Nu is de vedette weer fit, maar legt hij de lat voor de tweede seizoenshelft niet te hoog: “We staan theoretisch 12 punten achter op koploper Wedde, dus een periode is denk ik het hoogst haalbare”. Voor de club in zijn algemeenheid legt Veerbeek de lat iets hoger: “Er kan technisch en tactisch nog veel vooruitgang worden geboekt in onze selectie en de komst van de nieuwe trainer Ronald Sjabbens, die al een aantal derdeklassers onder zijn hoede heeft gehad, is denk ik een prima stap voor Sellingen”.

Mooie jaren

Met zijn 30 jaar kan Veerbeek, zeker in de vijfde klasse, nog een behoorlijk aantal jaren vooruit als voetballer. Hij heeft dan ook een duidelijk doel voor ogen en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “Zolang ik fit blijf wil ik graag nog in een eerste selectie spelen en op dit moment is dat bij Sellingen. Met deze club een klasse hoger spelen en een stabiele vierdeklasser worden is op dit moment een ambitie die ik na wil streven. Sellingen is een gezonde vereniging met nog behoorlijk wat jeugdig talent. Wanneer de club dit allemaal weet te behouden dan komen er nog mooie jaren aan!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Joeri Westerhof: “Positieve drive bij SETA moet leiden tot top 6.”

Interview met Joeri Westerhof, die zijn club SETA de komende jaren positief op de ...

De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Eigenlijk is Frank Pilon van een uitstervend ras. De linkspoot van v.v. Sellingen bindt ...

Joeri Westerhof vol vertrouwen richting eerste klasse

TEVV schreef in het voorjaar van 2013 geschiedenis door voor het eerst in de historie ...