Terug in de tijd: Jesper Klok: “Het is een eer om aanvoerder te zijn van Musselkanaal”

Het voetbalseizoen voor Jesper Klok kwam al vroegtijdig tot een einde door een onwillige schouder.

De derby tegen Valthermond van anderhalf week geleden is waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Jesper Klok geweest dit seizoen. Twee dagen na dit duel, dat eindigde in 1-1, werd de aanvoerder van Musselkanaal geopereerd aan zijn schouder en met een gemiddelde hersteltijd van zes maanden lijkt het seizoen voorbij. Dit moet een behoorlijke aderlating zijn voor vertrekkend trainer Wilbert Arends, want zonder één van zijn belangrijkste spelers zal het een stuk moeilijker worden om mee te blijven draaien in de top van 3D.

Beladen wedstrijd

De altijd beladen wedstrijd tegen de buren uit Valthermond wilde Klok uiteraard nog graag meedoen en dus werd dit zijn laatste wedstrijd voor de operatie aan zijn instabiele schouder. Het is maar goed dat hij verder ongeschonden uit de strijd kwam, want waar de derby normaal gesproken vrij sportief verloopt werden er deze middag een aantal pittige overtredingen gemaakt. De oorzaak hiervan lag bij de tegenstander, zegt Klok: “Dat de wedstrijd hard gespeeld werd, had alles te maken met de smerige klap die Theo Gennissen uitdeelde in de eerste helft aan het adres van Niek Tieben. Vervolgens vergaten wij te voetballen en speelden we teveel de lange bal, waardoor het geen goede wedstrijd was”. Het harde spel leverde verdediger Frank Hoving van Musselkanaal twee gele kaarten op. “Al met al waren wij tevreden met een punt, helemaal nadat we met tien man verder moesten”, aldus de linkspoot.

Goed verlopen

Klok is in het dagelijks leven werkzaam als calculator bij Metaalbouw TSV in Nieuw Buinen en kreeg ook daar steeds meer last van zijn onwillige schouder. En omdat voetballen met een brace ook niet ideaal is, bleek een operatie onvermijdelijk. De ingreep is goed verlopen, vertelt de Musselkanaalster: “Tijdens de operatie is er littekenweefsel verwijderd en zijn het kapsel en de ligamenten weer op spanning gebracht en vastgezet met kleine ankertjes in het bot. De eerste dagen erna sliep ik slecht en had ik nog veel pijn, maar inmiddels gaat het met de dag beter!”

Rol van betekenis

Dat de 25- jarige speler het goed naar zijn zin heeft bij zijn club blijkt wanneer we hem vragen naar zijn ambities als voetballer: “Laten we voorop stellen dat het een eer is om aanvoerder te zijn van Musselkanaal. Verder voel ik me hier goed op mijn gemak en ik denk dat dit één van de belangrijkste dingen is in het amateurvoetbal. Ik zal dus ook niet gauw mijn heil ergens anders gaan zoeken”. Hij ziet dan ook voldoende perspectief met de huidige spelersgroep: “Wij hebben de doelstelling uitgesproken om in de komende jaren stappen te maken en daardoor hopen we in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen in de tweede klasse. Op dit moment hebben wij hiervoor simpelweg te weinig kwaliteit en bovendien voetbal ik liever bovenin de derde klasse, dan dat we een klasse hoger elke week verliezen en onderaan staan”.

Nauw betrokken

Het bestuur van Musselkanaal lijkt alvast hierop in te spelen, want met het aantrekken van Bernd van Bolhuis hebben zij een trainer in huis gehaald met veel tweede klasse ervaring. De huidige trainer van Noordster neemt volgend seizoen het stokje over van Wilbert Arends en Klok was samen met Jeroen Drenth nauw betrokken bij zijn aanstelling: “Samen met het bestuur zijn wij gesprekken aangegaan met meerdere kandidaten. Dit heb ik als zeer prettig ervaren, omdat je zo een beter beeld krijgt van een trainer en dat is voor ons als spelers belangrijk omdat wij straks met deze trainer moeten werken”. De huidige aanvoerder heeft dan ook een goede indruk gekregen de toekomstig oefenmeester: “Hij kwam op mij over als een rustige man met een uitgesproken mening. Hij heeft een duidelijke voetbalvisie en ik heb het gevoel dat hij spelers op de juiste manier weet te raken, wat erg belangrijk is bij een jonge spelersgroep”

Goed afmaken

De komst van deze nieuwe trainer, betekent het vertrek van Wilbert Arends. De trainer die de laatste vijf jaar zo succesvol is geweest bij de groenhemden, met de promotie naar de tweede klasse in 2012 als absoluut hoogtepunt. Klok betreurt zijn vertrek, maar is ook realistisch: “Vijf jaar is een lange periode en het is beter voor de spelersgroep dat er een nieuw gezicht voor de groep komt te staan”. Ondanks dat de middenvelder deze jaargang niet meer in actie komt, hoopt hij voor de trainer dat zijn medespelers het seizoen goed afmaken: “Wilbert heeft veel tijd gestoken in de club, heeft het jeugdplan geschreven en was bijna elke dag op de club te vinden. Hij verdient daarom een mooi afscheid. Dit kunnen wij als spelersgroep hem geven door elke wedstrijd het maximale te geven en het seizoen goed af te sluiten. “

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like