Terug in de tijd: Bart Caspers wil kampioen worden met vriendenteam Gieterveen

Bart Caspers wil graag met Gieterveen de stap naar de vierde klasse maken.

Na avonturen bij SJS en Nieuw Buinen keerde Bart Caspers terug op het oude nest: Gieterveen. Daarmee speelt de middenvelder weer in het dorp waar hij ook woont. Voor Caspers waren er twee redenen om terug te keren bij de groenhemden: “Ik wilde weer met mijn vrienden voetballen én ik wil er aan bijdragen dat Gieterveen nu eindelijk eens de stap naar de vierde klasse maakt!” 

Geen lange ballen

En de eerste tekenen op dat gebied zijn hoopgevend, want na vijf duels staat de teller op vijftien punten. De 20-jarige Caspers is dan ook vol lof over zijn nieuwe team: “In de bekerwedstrijden ging het nog stroef, maar doordat we veel trainingsarbeid leveren én een gezamenlijk doel hebben, groeien we in het seizoen. Onze trainer heeft daarin ook een grote rol.” Wanneer we doorvragen naar de inbreng van trainer Aryan Doldersum, maakt Caspers de vergelijking met het ‘oude’ Gieterveen: “Toen ik in voorgaande jaren bij Gieterveen ging kijken was het niet om aan te zien. Waar er toen voor de lange bal werd gekozen, wordt het nu voetballend opgelost.”

Spil

Als verdedigende middenvelder heeft de student Commerciële Economie een spilfunctie: “Wij willen opbouwen via de achterhoede. Dit lukt ons tot nu toe aardig, waardoor we iedere wedstrijd talloze kansen creëren. We staan dan ook al op 24 goals, dus bijna vijf keer per wedstrijd kunnen wij juichen. Wanneer we deze lijn doortrekken, dan kunnen we ons doel halen: kampioen worden!” Zelf was Caspers nog niet trefzeker, maar daar ligt ook niet de nadruk in het spel van de man die twee keer deel uitmaakte van het Jeugdteam Kanaalstreek.

Voetbalavontuur

Daarmee kan Caspers bewijzen dat hij een talentvolle voetballer is, die ook al over de nodige ervaring beschikt: “De toernooien waren geweldige belevenissen. Heel leerzaam en ik had dit dan ook voor geen goud willen missen!” De verkoopmedewerker van Vodafone durft zelfs zover te gaan dat hij het woord ‘trots’ in de mond neemt, wanneer we naar het Jeugdteam Kanaalstreek vragen: “Maar dat geldt ook voor mijn periode bij Nieuw Buinen. De wedstrijd tegen HSC ’21 is me het best bijgebleven uit deze twee seizoenen. Natuurlijk is het jammer dat het avontuur niet is gelopen zoals ik gehoopt had, maar daar wil ik niet om treuren.”

Uniek team

En dat lukt de middenvelder heel goed, want de sfeer bij Gieterveen omschrijft hij als uniek: “Het voetballen met mijn vrienden is speciaal. We knokken voor iedere centimeter op het veld en we gaan door het vuur voor elkaar. Uiteraard dragen de goede resultaten bij, maar ook bij tegenslagen zullen we na de wedstrijd samen een biertje drinken.” En het drinken van een biertje zullen de spelers van Gieterveen zondag ongetwijfeld ook doen, na afloop van de wedstrijd tegen laagvlieger Zandpol.

Moetje

“In deze wedstrijd moeten we absoluut de punten mee naar huis nemen. Wij houden echter niet van fysieke wedstrijden, en de verwachting is dat Zandpol een flinke dosis strijd in de wedstrijd zal leggen.” Caspers maakt de vergelijking met de wedstrijd tegen Kanaalstreek-genoot Buinen van enkele weken geleden, toen pas in de tweede helft het verschil gemaakt werd: “Wanneer we mee gaan in het spel van Zandpol kan het nog wel eens een lastige middag worden. Maar Zandpol heeft nog niet één punt, dus normaal gesproken moet deze wedstrijd te winnen zijn!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Noah Sahetapy: “Het vertrouwen is er om Raptim te verslaan.”

Musselkanaal-doelman Noah Sahetapy heeft vertrouwen in een goede afloop in de kraker tegen Raptim.

Martijn Ulenreef: “Wij zijn sowieso fitter dan SJS”

De derde klasse is voor Borger niet nieuw, toch spelen veel jongens voor het eerst ...