Terug in de tijd: Elmar Bijl: “Winst tegen SJS is een ‘must’ voor Onstwedder Boys.”

Elmar Bijl heeft er vertrouwen in dat zijn ploeggenoten SJS kunnen verslaan.

Onstwedder Boys degradeerde vorig seizoen en speelt nu in de vierde klasse E. Een mooie bijkomstigheid is het feit dat er met SJS en Borger weer sprake is van een aantal Kanaalstreekderby’s. Zaterdag staat Onstwedder Boys – SJS op het programma. Elmar Bijl zinspeelt op het behouden van de aansluiting met de top middels een zege op SJS.

Na een sterke voorbereiding begon Onstwedder Boys goed aan het nieuwe seizoen. Na een nederlaag tegen titelkandidaat CSVC en twee gelijke spelen is het zaak weer drie punten bij te schrijven volgens Bijl. “Onze start was, net als de voorbereiding van dit seizoen, erg goed. Helaas verloren we knullig en onnodig bij CSVC, de koploper in de 4e klasse E. Hierna hebben we twee keer gelijkgespeeld, wat gezien het wedstrijdbeeld terecht was. De aansluiting met de top moeten we nu houden, dus winst op SJS is een ‘must’.”

Ervaring

De 36-jarige ervaren kracht is tevreden over de ontwikkeling van zijn elftal. “We proberen veel meer als team te voetballen. Opbouw van achteruit en via het middenveld in verschillende situaties de voorhoede bereiken of de mensen voorin direct vrij voor de goal te zetten. Trainer Richard Streuding is hier vorig jaar al mee gestart en nu in de vierde klasse komt dit er steeds meer en beter uit.” Aan de beloning, in de vorm van goals, schort het nog weleens bij Onstwedder Boys. “Ons scorend vermogen en vooral het afmaken van de gekregen kansen in de wedstrijden moet en kan veel beter.”

Oudste

Bijl is zich bewust van zijn rol binnen de selectie. “Als één van de oudsten van het team, probeer je toch een soort van voorbeeld te zijn. Jeugdige spelers wijzen op afspraken of helpen in het veld. Daarnaast op trainingen coachen en soms een speler proberen duidelijk te maken wat zijn houding/gedrag is in de groep. Daarnaast houd ik van de gezelligheid in de kleedkamer en alle grappen en grollen die daar over de tong gaan.”

Lastig te voorspellen

Over de kansen binnen de vierde klasse E is het maar wat lastig een gedegen voorspelling te doen. “Ik denk dat dit een klasse is waarin iedereen kampioen kan worden. De onderlinge verschillen bij de bovenste vijf á zes ploegen zijn minimaal. Wij maken ook zeker een goede kans, maar uiteraard wegen hier net als bij de andere ploegen factoren als blessures, vorm en schorsingen zwaar mee. Borger heeft een zeer beroerde start en kan wel eens gaan degraderen.”

Speciale derby

Gezien het feit dat Bijl drie jaar voor SJS speelde is de derby tegen SJS toch een speciale. Echter, Bijl zal de wedstrijd wellicht toch iets anders beleven dan zijn teamgenoten. “Het is zeker leuk om tegen een club te spelen waar je zelf actief bent geweest. Een aantal spelers / begeleiders ken ik uiteraard nog en andere spelers zijn we ook eerder in de competitie of beker tegengekomen. Helaas moet ik vanaf de kant toekijken in verband met een zweepslag in mijn rechterkuit, die ik heb opgelopen in de wedstrijd tegen MSC. Ik hoop zo snel mogelijk en sowieso voor de winterstop nog weer een aantal wedstrijden te kunnen spelen.”

Bijl heeft voldoende vertrouwen in zijn teamgenoten en denkt dat de drie punten in Onstwedde blijven. “Gezien het thuisvoordeel verwacht ik dat wij de drie punten in huis gaan houden. Uitslag: 3-1.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Albert Stevens: “Nacompetitie is haalbaar voor Buinen.”

Albert Stevens verruilde Borger voor Buinen en hoopt komend seizoen goed voor de dag ...

Marko Mihalj: “NWVV had de winterstop liever overgeslagen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...