Terug in de tijd: “Jordie Hoeksema: Ik zie SPW dit seizoen promoveren”

Jordie Hoeksema vindt het de hoogste tijd dat SPW eens promoveert.

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Een ploeg die al enkele jaren weg probeert te komen uit de vijfde klasse is SPWuit Stadskanaal. We moeten zelfs terug tot 1999 voor een laatste wedstrijd van de blauwhemden in de vierde klasse. Onder aanvoering van speler/trainer Henry Meijerman was men er vorig seizoen akelig dichtbij, maar Eenrum bleek uiteindelijk te sterk. Eén van de spelers die van de partij was in de verloren wedstrijd was Jordie Hoeksema: “Het wordt nu echt tijd dat we gaan promoveren!”

Wisselvallig

Maar volgens de vleugelaanvaller moet er dan wel één ding veranderen: “We zijn de eerste seizoenshelft heel erg wisselvallig geweest. Zo verloren we in de beginfase een aantal wedstrijden die we absoluut niet hoefden te verliezen. Maar we hebben ons herpakt en daarna een goede serie neergezet, waarin we zes wedstrijden ongeslagen bleven.” Kort voor de winterstop ging het tegen Bareveld echter mis. De beide titelkandidaten waren aan elkaar gewaagd, maar Bareveld ging er met de punten vandoor.

Veerkracht

Door dit resultaat én de remise tegen nummer drie Wedde in de laatst wedstrijd voor de winterstop staat SPW nu op een vierde plaats. Toch ziet Hoeksema geen onoverkomelijke problemen: “Na de matige start hebben we als team veerkracht getoond, dus waarom kunnen we de komende wedstrijden ook niet zo’n reeks neerzetten? Ik denk dat promotie, maar ook een kampioenschap voor ons nog niet uit beeld is!”

Vorm

Op persoonlijk vlak heeft Hoeksema een duidelijk doel voor de rest van het seizoen. Want hoewel hij zes keer het net vond, is de buitenspeler allerminst tevreden over zijn presteren. Hierover zegt Hoeksema: “Aan het eind van het vorige seizoen speelde ik sterk en was ik echt in vorm. Dat gevoel heb ik nu nog niet. Ik wil graag belangrijk voor het team, dus daar ga ik hard aan werken de komende periode!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Melvin Wiering: “Tijd dat SPW weer eens gaat winnen.”

De jonge Melvin Wiering wil zijn team SPW graag helpen bij het voorkomen van ...

Van toeschouwer tot matchwinner

Waar SV Mussel de voorgaande jaren steevast in de bovenste helft van de vierde klasse, ...