Terug in de tijd: Mario Georgescu: “Zes doelpunten? Dan is het geen geluk meer!”

Mario Georgescu is lekker op dreef voor Stadskanaal en is belangrijk met doelpunten.

Het komt niet iedere week voor dat een man met Roemeense roots een hoofdrol speelt in een voetbalderby in de Kanaalstreek. Maar de afgelopen weken was het een paar keer raak. De man die er verantwoordelijk voor was? Mario Georgescu, aanvaller van SC Stadskanaal. Want vanaf het moment dat de kleine Georgescu in de wedstrijd tussen zijn club en aartsrivaal Musselkanaal binnen de lijnen kwam, scoorde hij zes doelpunten. Zijn zesde in deze reeks, afgelopen zondag tegen Ter Apel ’96 was wat hem betreft de mooiste.

Echte doelpuntenmaker

“Dat was écht een beauty! Ik kreeg bal, speelde met één actie twee tegenstanders uit, waarna ik met een voltreffer de doelman versloeg. Volgens mij heeft hij de bal alleen maar gehoord, haha!” Dat de 23-jarige Georgescu in de basisopstelling stond tegen Gieten en Ter Apel ’96 was voor een groot deel te danken aan een blessure die collega-aanvaller Tristan Rotman op knullige wijze (tijdens het klussen, red.) opliep. Maar de Roemeen greep zijn kans en hij beschaamde het vertrouwen van oefenmeester Rick Slor niet: “Als ik alleen de intikker in Musselkanaal had gemaakt, dan had je van toeval kunnen spreken. Maar nu ik er zes heb gemaakt, waarvan drie tegen Gieten, denk ik dat je toch kunt stellen dat ik een echte doelpuntenmaker ben. Ik voel me op mijn gemak bij Stadskanaal en dat helpt me om maximaal te presteren. En dus veel doelpunten te maken.”

Toernooivoetballer

Daarmee geeft de in een pizzeria werkzame Georgescu in feite aan dat hij snel gewend is aan zijn nieuwe club. Want afgelopen zomer maakte hij de overstap van vijfdeklasser Buinerveen: “Ik speelde bij Buinerveen omdat een aantal vrienden daar ook lid waren. Daarvoor speelde ik twee seizoenen bij TEVV, dus nu ben ik weer terug op een wat hoger niveau.” En dat de stap naar de derde klasse gemaakt is, is eigenlijk toevallig. Hierover zegt Georgescu: “Ik deed samen met spelers van Stadskanaal mee aan een toernooi in Pekela. Dat ging goed, want de volgende dag belde Rick Slor mij op. Hij vroeg of ik bij Stadskanaal wilde voetballen.” En omdat de in Boekarest geboren aanvaller wel van een uitdaging houdt, nam hij de uitnodiging aan.

Georgescu in de basis

Op de vraag of Georgescu met zijn opvallende prestaties uit de afgelopen weken een basisplaats heeft afgedwongen, reageert hij vol vertrouwen: “Dat lijkt me wel! Hoewel ik ook weet dat het laatste woord natuurlijk aan de trainer is. Ik zal alles blijven geven op trainingen en in wedstrijden zodat ik in de basis sta.” Voor Rick Slor lijkt overigens een luxeprobleem te ontstaan, want met de terugkeer van Tristan Rotman, Sten Vos en de nog geblesseerde Jeffrey Bakker en geschorste Rodney Romney heeft de oud-prof een flinke vijver om in te vissen. Voor Georgescu liggen er op andere posities ook kansen, vindt hij zelf: “Ik ben een technische speler die in de spits kan spelen, maar ook als nummer tien kom ik goed uit de verf.”

Verbetering mogelijk

Wanneer we Georgescu vragen naar de prestaties van het huidige seizoen, dan geeft hij aan dat er nog verbetering mogelijk is: “Afgelopen zondag zijn we toch wel veel met onze tegenstander bezig geweest en hebben we niet onze eigen wedstrijd gespeeld. Dat heeft ons twee punten gekost. Aan de andere kant: we hebben niet verloren en we staan nog steeds in de top van de ranglijst. En dat moet ook, want wij willen kampioen worden!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Kerstzaalvoetbal Gieten: Lubbert Meertens wil zijn vierde beker

In sporthal ‘De Goorns’ draait het zaterdagavond maar om één ding: welke ploeg mag ...

Paniek bij Gieten: keeper gezocht!

Gieten zit sinds zondagmiddag opgescheept met een groot keepersprobleem. Doelman Jeffrey Tappel raakte opnieuw ...

Arwen de Koe: “SJS wil zaterdag periode pakken.”

Arwen de Koe is blij met zijn eigen ontwikkeling en wil zaterdag met SJS ...