Terug in de tijd: Arjan Scholte Aalbes: “Onze supporters verdienen drie punten!”

Arjan Scholte Aalbes hoopt deze keer zich te kunnen onderscheiden in de derby tegen Stadskanaal.

Keeper Arjan Scholte Aalbes speelde in januari van dit jaar een hoofdrol in de derby tussen Stadskanaal en Musselkanaal. Hij werd namelijk vlak voor rust met rood van het veld gestuurd en met tien man gingen de ‘groenen’ uiteindelijk met 5-3 onderuit. Komende zondag hoopt de Musselkanaalster positief op te vallen en de drie punten in eigen huis te houden: “Het zijn wedstrijden waarin veel bij je los komt en je ten koste van alles wilt winnen!”

Herinneringen

De 24-jarige Scholte Aalbes debuteerde op zijn zestiende verjaardag bij Musselkanaal, uitgerekend tegen de blauwe aartsrivaal. Dit duel eindigde destijds in 1-1. In de loop der jaren heeft hij meerdere groen-blauwe derby’s gespeeld, waaraan hij goede en minder goede herinneringen bewaard: “Ik heb daar een keer een penalty gestopt, toen we wonnen met 0-1. Maar ik ben dus ook eens met rood weggestuurd.” Dat dit tegen Stadskanaal gebeurde is wel te verklaren. De derby maakt veel los bij beide clubs: “Er is altijd veel publiek, maar ook veel strijd en dat maakt dit soort wedstrijden mooi. Dit affiche heeft altijd iets extra’s.”

Hoge verwachtingen

Een overwinning op Stadskanaal kan een keerpunt worden voor de Musselkanaalsters, want de groenhemden presteren tot op heden onder de maat. Na een goede voorbereiding waren de verwachtingen hooggespannen, maar in de competitie valt het tegen, vindt ook Scholte Aalbes: “De voorbereiding was inderdaad goed en we hadden een goed gevoel toen de competitie begon. We dachten eindelijk in een positieve, succesvolle flow te komen. Helaas duurde deze slechts één helft in de eerste competitiewedstrijd tegen Twedo, waarin we bij rust met 3-0 voor stonden.”

Alles verloren

Deze wedstrijd werd nog met 3-1 gewonnen, waarna de vier opvolgende wedstrijden allemaal verloren gingen. Ook afgelopen zondag bleek Asser Boys met 3-2 te sterk, maar zag de doelman wel perspectief: “Eindelijk werd er weer als team gevoetbald. Alleen zat het ons, net als vorig seizoen vaak gebeurde, weer tegen en bleven de punten uit. We moeten dit elke week laten zien, de koppies dezelfde kant op hebben en dan heb ik er vertrouwen in dat we nog genoeg punten gaan pakken dit seizoen!”

Scorende spits

Of Musselkanaal op korte termijn nog weer de stap naar de tweede klasse gaat maken, valt nog te bezien. Na de degradatie in 2013 lijkt het elk seizoen minder te gaan, wat volgens Scholte Aalbes met meerdere factoren te maken heeft: “We kampten vorig jaar met veel blessures en schorsingen. Verder doen we onszelf steeds tekort, door onszelf niet te belonen met doelpunten. Dit is en blijft een issue: we hebben geen spits die 15 á 20 goals maakt per seizoen. Wanneer je deze wel hebt wordt het een stuk makkelijker en kan je meedoen om de bovenste plaatsen en eventueel een periode.”

Waardige nummer één

Toch blijft de assistent-bedrijfsleider bij Poiesz Supermarkten realistisch, ook over zijn eigen prestaties: “We zeggen elk jaar dat we voor een periode willen gaan. Hoger voetballen wil iedereen wel, maar laten we beginnen met proberen zo goed mogelijk te presteren. Verder moet ik zelf eerst maar laten zien in de derde klasse dat ik een waardige nummer één ben en blijf van Musselkanaal.”

Tekort gedaan

Onder Bernd van Bolhuis speelt Musselkanaal tegenwoordig anders dan onder zijn voorganger, Wilbert Arends. Van Bolhuis wil verzorgd voetbal spelen en van achteruit opbouwen. Of dit tegen Stadskanaal gaat lukken is de vraag, want in een derby worden andere dingen gevraagd, weet ook Scholte Aalbes: “We zitten beide in een moeilijke fase en hebben de punten hard nodig. Het zal neerkomen op veel strijd en inzet. We weten wat hun kwaliteiten zijn en moeten daarop inspelen.” De keeper wil ten koste van alles winnen en het publiek blij maken met drie punten: “De laatste weken hebben we onze trouwe supporters tekort gedaan. Aankomende zondag willen we dit goedmaken, dit zijn we als team verplicht!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Albert Stevens: “Nacompetitie is haalbaar voor Buinen.”

Albert Stevens verruilde Borger voor Buinen en hoopt komend seizoen goed voor de dag ...

Roy Tolner: “Ontwikkeling staat voorop bij Stadskanaal.”

Roy Tolner heeft de ambitie om kampioen te worden met Stadskanaal, maar hoopt dat ...

Nick Berends richt zich nog op TEVV

Voor Nick Berends is het tot nu toe een bijzonder seizoen. Want ga maar ...