Terug in de tijd: SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

SPW-doelman Jeffrey de Jonge liep een zware blessure op en is lang uitgeschakeld.

Enkele dagen voor start van de competitie is nieuwbakken vierdeklasser SPW geconfronteerd met een keepersprobleem. Vaste waarde én aanvoerder Jeffrey de Jonge brak namelijk afgelopen dinsdag namelijk zijn voet. De goalie gaat uit van een lange herstelperiode: “Ik denk dat ik pas na de winterstop weer onder de lat sta.”

Knullig

Daarmee is de entree van De Jonge in de vierde klasse op de lange baan geschoven: “En dat door een knullig moment.” Want aan het eind van een training kwam de doelman verkeerd neer met zijn voet, die vervolgens in het kunstgras bleef hangen. De onfortuinlijke De Jonge: “Ik hoorde een krakend geluid, dus ik wist direct waar ik aan toe was.”

Dilemma

En dus zal trainer Henry Meijerman een beroep moeten doen op Jordy Bakker, keeper van het tweede elftal. Volgens De Jonge is het inzetten van Marthyn van der Zande, oud-keeper van SJS ook nog een optie: “Maar die keuze heeft de trainer te maken. Ik richt me nu eerst op mijn herstel!”

Loopgips

De eerste stap daarin is het inruilen van een gipsspalk: “Na de training heb ik een aantal uren in het ziekenhuis doorgebracht. Op röntgenfoto’s werd de breuk gezien, waarna een spalk is aangebracht. Na het weekend krijg ik loopgips, daarna zal het minimaal acht weken duren tot volledig herstel.”

Kanaalstreekderby

SPW, dat vorig seizoen in de nacompetitie simpel afrekende met Bedum, doet komende zondag herintrede in de vierde klasse. Tegenstander in de eerste wedstrijd is Kanaalstreek-genoot Alteveer. De wedstrijd op sportpark ‘Noord’ wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erik-Jan Veerbeek: “Er komen mooie jaren aan voor Sellingen”

Erik-Jan Veerbeek kwam jarenlang uit voor Valthermond, waar hij als spelmaker zorgde voor de ...

Harm-Jan Moesker belangrijk met goals én mandarijnen

Of het aan de mandarijnen lag die hij voor de wedstrijd uitdeelde, weet Harm-Jan ...

Stefan Viel: “Ik wil me bewijzen bij SV Borger”

Bij Borger zijn vele ogen gericht op de aanvallers. Niet geheel verwonderlijk, gezien spelers ...