Terug in de tijd: SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

SPW-doelman Jeffrey de Jonge liep een zware blessure op en is lang uitgeschakeld.

Enkele dagen voor start van de competitie is nieuwbakken vierdeklasser SPW geconfronteerd met een keepersprobleem. Vaste waarde én aanvoerder Jeffrey de Jonge brak namelijk afgelopen dinsdag namelijk zijn voet. De goalie gaat uit van een lange herstelperiode: “Ik denk dat ik pas na de winterstop weer onder de lat sta.”

Knullig

Daarmee is de entree van De Jonge in de vierde klasse op de lange baan geschoven: “En dat door een knullig moment.” Want aan het eind van een training kwam de doelman verkeerd neer met zijn voet, die vervolgens in het kunstgras bleef hangen. De onfortuinlijke De Jonge: “Ik hoorde een krakend geluid, dus ik wist direct waar ik aan toe was.”

Dilemma

En dus zal trainer Henry Meijerman een beroep moeten doen op Jordy Bakker, keeper van het tweede elftal. Volgens De Jonge is het inzetten van Marthyn van der Zande, oud-keeper van SJS ook nog een optie: “Maar die keuze heeft de trainer te maken. Ik richt me nu eerst op mijn herstel!”

Loopgips

De eerste stap daarin is het inruilen van een gipsspalk: “Na de training heb ik een aantal uren in het ziekenhuis doorgebracht. Op röntgenfoto’s werd de breuk gezien, waarna een spalk is aangebracht. Na het weekend krijg ik loopgips, daarna zal het minimaal acht weken duren tot volledig herstel.”

Kanaalstreekderby

SPW, dat vorig seizoen in de nacompetitie simpel afrekende met Bedum, doet komende zondag herintrede in de vierde klasse. Tegenstander in de eerste wedstrijd is Kanaalstreek-genoot Alteveer. De wedstrijd op sportpark ‘Noord’ wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Voetballen zonder publiek en gesloten kantines heeft geen charme.”

Weerdinge-trainer Edwin Drenth en SPW-trainer Jeroen Wiegman noemen de getroffen maatregelen onvermijdelijk en denken ...

Loewi Piebes wil zichzelf én zijn spelers ontwikkelen

Voor Loewi Piebes wordt het een spannend jaar. Want na een glansrijke carrière als ...

Bart Heikens: “Alteveer heeft de beste mentaliteit”

De ambitie om eerste keeper te worden leidde Bart Heikens afgelopen zomer naar Alteveer. ...