Terug in de tijd: Vijf vragen aan: Danny Kolp (GKC)

Danny Kolp is met zijn vele doelpunten belangrijk voor GKC.

GKCZondag staat de Kanaalstreek derby tussen Buinen en GKC op het programma. Vele ogen zullen daarbij gericht zijn op Danny Kolp. De trefzekere spits van de Gasselters scoorde tot op heden 17 keer, waaronder twee treffers in de thuiswedstrijd tegen Buinen. FC Kanaalstreek stelde de jonge spits vijf vragen.

1. In het seizoen 2013/2014 kwam je over van HVC ’10 (Hoek van Holland) en brak je door bij GKC. Hoe kwam je bij de Gasselters terecht?

Voordat ik bij HVC ’10 voetbalde, heb ik ook al even bij GKC gespeeld. Ik heb toen gezegd dat mocht ik weer naar Gasselte verhuizen, dat ik dan weer bij GKC zou beginnen. Toen dit zover was kwamen er ook jongens uit eigen dorp bij de selectie, waaronder Bjorn Schuiling en Arian Hendriks, en zodoende was de keus snel gemaakt. .

2. Vorig seizoen maakte je 23 doelpunten en dit seizoen sta je alweer op 17. Wat is jouw geheim?

Door mijn snelheid en de juiste spelers om mij heen, die mij ook goed bedienen, word ik vaak vrij gezet voor de keeper. Dit is ook één van onze grootste wapens. En omdat ik vaak in deze positie kom, kan ik ook zoveel doelpunten maken.

3. Voor een spits bij GKC scoor je heel veel. Ben je niet te goed voor de vijfde klasse? En heb je nog ambities om hoger te spelen?

Ik heb het op dit moment heel erg naar m’n zin bij GKC. De sfeer is goed en ik speel met veel jongens van mijn leeftijd. Op dit moment heb ik dus geen reden om weg te gaan, maar mocht er iets op m’n pad komen wat een stap hoger is dan zal ik daar zeker over nadenken. Dit is natuurlijk voor mezelf een mooie uitdaging.

4. Zondag wacht de derby tegen hekkensluiter Buinen. De thuiswedstrijd wonnen jullie met 3-0, wat verwacht je van deze wedstrijd?

Dat we thuis zo ruim wonnen, zegt niets over de aanstaande wedstrijd. Dit is weer een nieuw duel, waarin we veel strijd kunnen verwachten van beide kanten, voornamelijk op het middenveld. Toch denk ik dat wij kwalitatief beter zijn dan Buinen en dat we de drie punten gewoon meenemen naar Gasselte.

5. Jullie staan nu op plaats 8 en eindigden vorig jaar 7e. Wat is jullie doel voor de rest van dit seizoen?

Ik denk dat wanneer wij hoger eindigen dan vorig jaar, dat we goed op weg zijn met GKC. Plaats vijf zou een mooi eindresultaat zijn voor ons, maar als ik naar de ranglijst kijk zou het zomaar kunnen dat dit een plaatsje hoger of lager wordt, omdat veel clubs qua punten dicht bij elkaar staan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Jongensdroom Dennis Katoen werkelijkheid

Dennis Katoen maakte als invaller de beslissende goal voor Titan en dat leverde promotie ...

De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Eigenlijk is Frank Pilon van een uitstervend ras. De linkspoot van v.v. Sellingen bindt ...

Etienne Meijer: “SETA gaat de derby tegen Mussel winnen.”

Etienne Meijer, die de overstap maakte van Mussel naar SETA wil dolgraag van zijn ...