Terug in de tijd: Lars Baas: “Wàt een feest was dit, zeg!”

Lars Baas beleefde een mooi kampioensfeest met Valthermond.

Lars Baas keerde na een periode van anderhalf seizoen FC Emmen terug bij de club waar hij als F-pupil begon: Valthermond. En wanneer we zeggen dat er sprake is van een succesvolle rentree, dan drukken we ons voorzichtig uit: Baas speelde zeven wedstrijden mee, scoorde daarin drie keer én liet zich afgelopen zondag tot kampioen kronen: “Ik had niet gedacht dat we afgelopen seizoen de titel al zouden pakken. Samen met mij gingen velen ervan uit dat Titan ‘gewoon’ zou winnen.”

Lars Baas stort zich, met teamgenoot Arjan Leeuwinga op de schouders, in het feestgedruis...
Lars Baas stort zich, met teamgenoot Arjan Leeuwinga op de schouders, in het feestgedruis…

Noodzakelijk

Wanneer we Baas naar het minst interessante, maar wel meest noodzakelijke deel van de dag vragen, vertelt hij dat het begin van de wedstrijd rommelig verliep: “Pas nadat we op 0-1 kwamen, begonnen we ons eigen spel te spelen. In de tweede helft hebben we iets terughoudender gespeeld, maar van Sleen hadden we weinig te duchten.” En dus was er ook ruimte om de wedstrijd van concurrent Titan in de gaten houden.

Lyrisch

“Daar hielpen onze supporters goed bij, want bij ieder doelpunt van Raptim ging er een keihard gejuich op!” En dus wisten de 19-jarige en zijn ploeggenoten al vrij snel in de tweede helft dat het kampioenschap in de knip was. Over de gebeurtenissen nà de wedstrijd is de student Werktuigbouwkunde lyrisch: “De rondrit door Valthermond was erg leuk, maar het onthaal op het sportpark en vooral het feest daarna overtrof mijn stoutste verwachtingen.” Om er veelbetekenend aan toe te voegen: “Wat een geweldige feestavond! Echt onvergetelijk!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vijf vragen aan John Oving (v.v. Buinen)

Laten we er geen doekjes om winden: op dit moment is v.v. Buinen de ...

Lars Hommes: “SJS heeft sleutel in eigen handen voor de weg naar promotie.”

Lars Hommes ziet het komende seizoen met vertrouwen tegemoet en gaat voor de prijzen ...

Robert Oosting: “Mooi instapmoment om aan de slag te gaan als seniorentrainer.”

Robert Oosting, nu nog speler van Stadskanaal, wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ...