Terug in de tijd: Wessel Koomans: “We zijn het aan onze stand verplicht om van Gieterveen te winnen.”

Wessel Koomans vindt dat Gasselternijveen het aan haar stand verplicht is om van Gieterveen te winnen.

Vorig jaar kwam het vlaggenschip van VV Gasselternijveen uit in de vijfde klasse. Na een derde plaats werd promotie via de nacompetitie afgedwongen. Nu, in de vierde klasse, spelen de roodhemden wederom een rol van betekenis. Topschutter Wessel Koomans ziet genoeg perspectief voor de selectie van Gasselternijveen.

De 21-jarige Koomans geeft aan dat de positiviteit verder gaat dan enkel de prestaties binnen de lijnen. Hij is tevreden met de situatie binnen de club. “We hebben weer een voorzitter met een voltallig bestuur en dat zorgt voor de nodige stabiliteit en rust. De sfeer is goed en de prestaties van het eerste dragen daar wat aan bij. Daarnaast ben ik blij met het aantal supporters dat elke week weer, zowel uit als thuis, langs de lijn staat.’’

Naar boven kijken

Gasselternijveen draait bovenin mee en Koomans geeft aan dat het neerzetten van een goede serie belangrijk is. ‘’Op dit moment staan we op een mooie vijfde plek en kunnen we nog naar boven kijken. Als we de huidige lijn doorzetten, kunnen we nog aanspraak maken op een plek voor de nacompetitie.’’

Tegelijkertijd weet de middenvelder annex aanvaller ook dat er wat verbeterpunten in het spel van ‘Nieveen’ zitten. “Soms vergeten we te blijven voetballen, nadat we op voorsprong zijn gekomen. We laten de tegenstander dan het spel bepalen, waardoor we onszelf soms onnodig in de problemen brengen.’’

Onderlinge verschillen zijn klein

Voor wat betreft de stand van zaken in de vierde klasse D lijkt het kampioenschap beslist. HOC heeft een ruime voorsprong, maar daarachter zitten meerdere ploegen op het vinkentouw. “HOC is de onbetwiste kampioen, maar verder zien we eigenlijk dat de onderlinge verschillen klein zijn. We hebben na een wat mindere periode de laatste 3 wedstrijden weer gewonnen en we hopen deze lijn door te zetten. Als ons dit lukt kunnen we wellicht nog een gooi doen naar de top drie.’’

Volgend seizoen zal Robert Oosting de scepter zwaaien als nieuwe trainer van Gasselternijveen. Koomans ziet het met vertrouwen tegemoet. “We hebben een jonge groep met voetballende kwaliteiten en ik denk dat er in de persoon van Robert Oosting een passende trainer bij gevonden is. Mijns inziens zit er in voetballend opzicht veel rek in ons team, dus het is voor hem een mooie kans om zijn kwaliteiten als trainer te laten zien.’’

Winnen

Om handhaving in de top te bewerkstelligen zal Gasselternijveen in een heuse derby moeten afrekenen met Gieterveen. Koomans: “als het ons lukt om met een fatsoenlijk baltempo te voetballen en in verdedigend opzicht ons mannetje te staan, verwacht ik dat we gaan winnen. Anders kunnen ze het ons lastig maken. We zijn aan onze stand verplicht om te winnen, maar ik verwacht geen makkelijke wedstrijd. Het is in ieder geval super dat we bij Gieterveen in de competitie zitten en dat deze wedstrijden weer gespeeld kunnen worden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rico van Heumen: “Wedde voelt als een familie”

Rico van Heumen is een echte verenigingsman en prijst het collectief van Wedde.

Flankenflitser Roel Uil: “Assist geven net zo belangrijk!”

Ter Apel ’96 beleeft een moeilijk seizoen en leek af te stevenen op rechtstreekse ...

Terug in de tijd: Roy de Wijk vol vertrouwen op recordjacht

Roy de Wijk kende een uitstekende seizoenstart met Alteveer en scoorde er al vijf ...