Terug in de tijd: Alteveer houdt punt over aan spektakel

Alteveer kwam knap terug van een ruime achterstand tegen MOVV en hield nog een punt over aan het duel.

Alteveer had de handen meer dan vol aan Gerhard Offringa…

De middenmoters Alteveer en MOVV maakten er zondagmiddag een waar spektakel van op sportpark De Ekkelhörn. De thuisploeg stond na tien minuten al met 0-3 achter en wist in de tweede helft een 1-4 achterstand goed te maken. Zodoende bleef het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen twee punten en is de top vijf nog steeds in zicht voor de ploeg van Rik Udema. 

Compleet van slag

Bij de gasten was spits Gerhard Offringa weer van de partij en dit was te merken. Binnen tien minuten scoorde de sterke spits drie keer en daarmee leek de wedstrijd al gespeeld. Alteveer was compleet van slag door deze vroege, haast onoverbrugbare achterstand en MOVV ging op jacht naar een monsterscore. Gelukkig voor de thuisploeg stokte de teller bij de bezoekers en kwam Alteveer via een kopbal van Ray den Boef enigszins terug in de wedstrijd: 1-3.

Kansen schaars

Alteveer kreeg vanaf dat moment meer grip op de wedstrijd en ging beter voetballen, maar de kansen bleven schaars. Aan de andere kant sloeg MOVV plotsklaps wel weer toe via Aaron Sportel, die  de marge weer op drie bepaalde door de 1-4 in de verre hoek te schieten. Nog voor de rust zorgde Roy de Wijk met een prachtige vrije trap voor de 2-4 en leek het nog een interessante tweede helft te worden voor het publiek.

Verre ingooien

Na rust ging Alteveer nadrukkelijk op zoek naar doelpunten om toch nog een resultaat uit het vuur te slepen. MOVV werd slechts gevaarlijk via de verre ingooien van Offinga, die deze meermaals bij de tweede paal gooide. Het was wederom Roy de Wijk die zijn ploeg loon naar werken gaf door de aansluitingstreffer te maken en was er nog voldoende tijd om ook de gelijkmaker te forceren.

Merkwaardige wedstrijd

Ondertussen had trainer Udema Merlijn van Zon en Rudy Akpinar binnen de lijnen gebracht om nog meer druk te zetten op de bezoekers. De ploeg uit Midwolda wankelde zichtbaar en kreeg in blessuretijd de deksel op de neus. Na een prima aanval legde Bryan Schenkel de bal panklaar op het hoofd bij de ingevallen Akpinar, die de 4-4 scoorde. Alteveer ging zelfs nog voor de overwinning, maar de winnende treffer viel niet en zo eindigde deze merkwaardige wedstrijd in een gelijkspel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger en Mussel in evenwicht

In de laatste speelronde van dit seizoen stond er in 4D een Kanaalstreek derby ...

SETA overtuigend langs Veendam 1894

Na een goede voorbereiding ging SETA met veel zelfvertrouwen richting Veendam, om daar de ...