Terug in de tijd: Musselkanaal wint ook derde finale

Musselkanaal won ook van SVV ’04 en houdt daardoor uitzicht op handhaving.

Met nog vier wedstrijden te spelen was de positie van Musselkanaal in de derde klasse bijna hopeloos. “We moeten nog vier wedstrijden en dat worden vier finales”, verklaarde trainer Bernd van Bolhuis. Inmiddels zijn drie van die vier finales gewonnen. Eerst werd CEC verslagen, vorige week werd gewonnen van Bargeres en zondag werd SVV’04 aan de zegekar gebonden. Het ging moeizaam maar uiteindelijk werd de 2-1 voorsprong over de streep getrokken. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Gieten en met een zege kan Musselkanaal het vege lijf nog redden.

Alle zeilen bijzetten

De belangen waren bij beide ploegen groot. Musselkanaal had de punten bitterhard nodig om degradatie te ontlopen en de gasten waren bij een overwinning zeker van weer een jaar derde klasse. Beide teams begonnen nogal gespannen aan de wedstrijd en van goed voetbal was dan ook geen sprake. Beide ploegen speelden nogal fysiek en scheidsrechter Leuning moest dan ook alle zeilen bijzetten om de wedstrijd onder controle te houden. Jordie Teuben werd het voornaamste slachtoffer van deze duels en moest na een forse charge van Ruben Prinsen geblesseerd het veld verlaten.

Direct op voorsprong

De eerste de beste goede aanval van Musselkanaal na 29 minuten  leverde ook direct een voorsprong op. Rolf Kayser gaf de bal op Ferdinand van der Sluis. Zijn voorzet werd op waarde geschat door Rick Berends en hij schoof de bal beheerst binnen: 1-0. SVV’04 kreeg een goede mogelijkheid middels Bart Moes maar zijn schot ging voorlangs.

Welkome opsteker

Echt grote kansen kwamen er voor beide teams tot de rust niet meer maar in de ruim bemeten blessuretijd wist de thuisclub de voorsprong toch te vergroten. Een hoog geheven been van een SVV’04 verdediger leverde Musselkanaal binnen de zestienmeter een indirecte vrije trap op. De bal werd door Gerwin Schmitz even aangetikt en Rolf Kayser knalde via de muur van SVV’04 spelers raak. Een welkome opsteker voor de thuisclub pal voor de pauze.

Spanning volledig terug

De tweede helft gaf een geheel ander spelbeeld te zien. SVV’04 zocht constant de aanval en na twee minuten was het al bijna raak. Een vrije trap van Anne de Jonge kwam tegen de lat en Musselkanaal kon net op tijd wegwerken. Niet veel later ging Bas Dokter in de fout. Hij drukte Rick Piek onderuit en Leuning kon niet anders dan naar de stip wijzen. Anne de Jonge maakte geen fout en de spanning was volledig terug, 2-1.

Ouderwetse scrimmage

Halverwege een ouderwetse scrimmage voor het doel van Musselkanaal maar met kunst en vliegwerk werd de bal net op tijd weggewerkt. SVV’04 bleef de aanval zoeken zonder echter tot grote kansen te komen. Het bleef enorm spannend en de thuisclub kreeg steeds meer ruimte voorin maar deed daar bitter weinig mee. Yordi van der Laan had het kunnen beslissen maar zijn lob ging net over.

Verlossende eindsignaal

Na ruim zes minuten blessuretijd kwam dan eindelijk het verlossende eindsignaal van de arbiter. Opnieuw had Musselkanaal gewonnen en dat betekende de derde finale die met de volle winst werd afgesloten. Nu nog de vierde finale tegen Gieten. Wanneer ook die wedstrijd wordt gewonnen is de kans om tiende te worden groot.

Ongekend spannende ontknoping

Maar liefst zes ploegen, CEC, Titan, Musselkanaal. LEO, SVV’04 en Twedo, zijn nog in degradatiegevaar. Eentje van deze zes teams degradeert samen met Bargeres naar de vierde klasse. Twee teams zullen nacompetitie moeten spelen en bij de drie andere clubs zal het groot feest zijn. Volop spanning nog bij zes van de zeven duels in de laatste speelronde. Een ongekend spannende ontknoping in derde klasse C, zowel boven- als onderin.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sten Vos leidt Stadskanaal naar tweede klasse

Stadskanaal promoveert naar de tweede klasse! Na de 1-0 ruststand (doelpunt Sten Vos) leek ...

EEC met pijn en moeite langs Buinerveen

EEC heeft zich met pijn en moeite langs hekkensluiter Buinerveen weten te wurmen. Op  ...

Ruime overwinning voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de inhaalwedstrijd tegen ONR omgezet in een ruime 1-5 overwinning. De ...