Terug in de tijd: Ongeslagen SPW veroordeeld tot de nacompetitie

SPW hield de ongeslagen status vast tegen Wedde en kan zich opmaken voor de nacompetitie.

SPW heeft een uitstekend seizoen afgesloten met een overwinning op Wedde. De Knoalsters behielden hiermee hun ongeslagen status, maar doordat een te groot aantal wedstrijden in een remise eindigde, moesten de mannen van Henry Meijerman de titel toch aan PJC laten. Voor SPW resteert nu de nacompetitie om alsnog de vurig gewenste promotie naar de vierde klasse te bereiken.

Schade voorkomen

Wedde zette SPW in beginfase direct vast, waardoor de thuisploeg slecht aan voetballen toekwam. Het alternatief voor SPW werd het spelen van de lange bal, maar in veel duels trokken de verdedigers van Wedde aan het langste eind. Wedde was daardoor de bovenliggende partij, maar de kansen die het creëerde wist het niet te benutten. Steeds was daar een lichaam(sdeel) van een SPW’er die schade voorkwam.

Counterende Valk

Sterker: aan de andere kant wist Jelmer Valk vanuit een counter toe te slaan voor de 1-0. Wedde zette na deze tegenvaller nog meer aan en nadat Jeffrey de Jonge eerst nog een doelpunt wist te voorkomen, moest hij even later wel capituleren: uit een corner werd de 1-1 op het scorebord gezet. Dat moment maakt doelpuntmaker Valk al niet meer mee: hij viel geblesseerd uit, nadat hij getorpedeerd werd door de goalie van Wedde.

Op de stip

In de tweede helft zakte het spelniveau weg, vooral omdat beide ploegen steeds meer fysiek in hun spel legden. In deze fase kreeg SPW meer de overhand: iets wat het via Bram Poelman ook in de score tot uiting bracht. De spanning in de wedstrijd keerde echter snel terug, toen Wedde hulp kreeg van de verder prima leidende scheidsrechter. Een bal op de borst van Davey Kloen werd namelijk beoordeeld als handsbal, waardoor de bal op de stip ging: 2-2.

Tweeluik

Net op het moment dat iedereen dacht dat een remise het resultaat was, ontsnapte Rodan Farrell aan de buitenspelval, waarna hij Benjamin Eling in staat stelde om de 3-2 te maken. Hiermee was een nieuwe overwinning voor SPW een feit. Voor de blauwhemden wacht een tweeluik tegen Blauw Geel ’15 of  Bedum: de verliezer van het beslissingsduel tussen deze ploegen zal de laatste drempel richting de vierde klasse zijn voor SPW.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond onderuit in Spanje

Tweedeklasser Valthermond vertrok in de vroege ochtend van 2 januari naar Salou voor een ...

Pekelder Boys wint burenruzie van PJC

Pekelder Boys is het seizoen op de best denkbare manier begonnen. De rood-witten wonnen ...

Musselkanaal laat winst glippen

Musselkanaal leek op weg naar een driepunter, maar zag SVV '04 in de slotfase ...