Terug in de tijd: Pikstart helpt De Treffer ’16 langs Buinerveen

De Treffer ’16 kende een uitstekende start tegen Buinerveen en legde daarmee de basis voor de overwinning.

Buinerveen is er niet in geslaagd om voor het eerst dit seizoen een overwinning te boeken. De Treffer ’16 dat ook nog maar één zege had behaald, bleek na een goede start met 0-2 te sterk voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen was de eindstand al bepaald. Die vroege dreun kwam Buinerveen ondanks het harde werken in de tweede helft niet meer te boven.

Uitgelezen kans

Voor Buinerveen was de ontmoeting met De Treffer ’16 vooraf gezien de ideale mogelijkheid om eens een keer een wedstrijd te winnen. De bezoekende ploeg behaalde namelijk ook nog maar één overwinning dit seizoen. Uitgerekend toen was de tegenstander Buinerveen, dat destijds met 2-1 werd verslagen.

Trefzekere openingsfase

De openingsfase bood echter weinig soelaas voor de hekkensluiter. Binnen enkele minuten spelen lag de bal al achter doelman Dylan de Leeuw. Een puike voorzet van Gerco de Vries werd bij de tweede paal binnen geknikt door aanvoerder Jonnie Windt. Daarbij gezegd dat doelman de Leeuw zich aardig verkeek op de voorzet en zich de openingstreffer mocht aanrekenen. De bezoekers hadden ook het betere van het spel in het begin van de wedstrijd en met name via de vleugels werd het regelmatig gevaarlijk. Ook de corners en vrije trappen leverde continu gevaar op voor het doel van Buinerveen.

Zware middag

Uit één van de vele corners viel ook de 0-2. Na een kwartier spelen plantte Dennis Bergmann zijn hoofd tegen de bal en deze verdween hard tegen de touwen. Het leek opnieuw een zware middag te worden voor Buinerveen, dat na een half uur spelen ook al twee spelers had gewisseld. De gastheren konden er in de eerste helft ook weinig tegenover zetten. Het meest gevaarlijke wapenfeit was de vrije trap van aanvoerder Michel Hebels. De van richting veranderde vrije trap kon ternauwernood door doelman Patrick Hingstman over de lat worden getikt.

Schepje erbij

De Treffer ’16 verzuimde echter om de wedstrijd in de eerste helft te beslissen, waar het zeker een aantal keren de kans voor kreeg. Met name uitblinker Marco Windt bleek een plaaggeest voor Buinerveen, maar de linksbuiten beloonde zichzelf niet met een treffer. Na rust veranderde het spelbeeld toch wel enigszins. Buinerveen leek er een schepje bovenop te doen en De Treffer ’16 kreeg het lastiger met de felheid van de thuisploeg.

Moeilijk scoren

Dat Buinerveen, dat nog maar acht keer scoorde tot nu toe, moeite heeft met het maken van doelpunten bleek ook vanmiddag weer. Ondanks de hartstochtelijke inzet was het creëren van doelrijke kansen een probleem. Het gevaar moest dan ook met name uit standaardsituaties komen. Uit hoekschoppen hadden Gert Bolk en Dennis Middeljans mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar beide schoten naast. Hebels kwam zeer dichtbij een doelpunt , maar had pech met een vrije trap die op de paal belandde.

Tweede overwinning

Buinerveen bleef het proberen en het lukte De Treffer ’16 ook niet echt meer om grip op de wedstrijd te krijgen. Ook Windt kwam minder het spel voor al bleef hij bij tijd en wijle wel dreigend. Doelman De Leeuw hoefde echter nauwelijks in actie te komen in de tweede helft. Met man en macht probeerde Buinerveen nog wat te forceren en een afstandsschot van Robbie Strijker leek de 1-2 op te leveren. Met een katachtige reflex hield doelman Hingstman zijn doel echter schoon deze middag. Na enkele minuten blessuretijd vond scheidsrechter Molema het welletjes en betekende het voor De Treffer ’16 de tweede overwinning van het seizoen. De teller van Buinerveen blijft nog altijd op nul staan.