Terug in de tijd: Valthermond nestelt zich in kopgroep na winst op Noordster

Valthermond wist dit keer eens te winnen van angstgegner Noordster.

Lars Baas schiet raak uit een vrije trap (Foto: Kees Rustenhoven)

Zo sprankelend als tegen Germanicus was het allemaal niet wat Valthermond op bezoek bij Noordster liet zien, echter het resultaat was een stuk beter. Hoewel beide verenigingen uitstekend met elkaar overweg kunnen, is de ploeg uit Oude Pekela toch een soort van angstgegner voor de Monkers. Zo werd er afgelopen seizoen twee keer met ruime cijfers het onderspit gedolven. Zo niet deze keer. Na negentig minuten spelen stond er een 1-3 eindscore op het bord.

Binnenkant paal

“Het loopt allemaal nog niet zo bij ons,” werd er vooraf in de bestuurskamer gezegd, en dat werd vooral in de openingsfase op het veld bevestigd. Het initiatief lag direct bij de bezoekers. Zo profiteerde Jens Bulle bijna van een te korte terugspeelbal van Casper Boneschansker, maar doelman Damy Sinot bracht redding met de voet. Ook bij inzetten van Gydo Buurman en Demy te Velde onderscheidde de jonge doelman zich. Kansloos was hij echter op de vrije trap van Lars Baas. Via de binnenkant van de paal krulde de specialist vanaf een metertje of twintig de bal achter Sinot.

Aan de ketting

Tien minuten later werd de score al verdubbeld. Demy te Velde speelde Jens Bulle vrij en diens voorzet werd door invaller Lars Horlings achter zijn eigen doelman gewerkt. Tot dat moment was er voor de thuisploeg alleen een schotje voorlangs van Kees Dun te noteren. De aanvoerder en topschutter lag de hele wedstrijd verder bij Rick Schlimbach aan de ketting. Toch was daar kort voor de pauze de Pekelder treffer. Mark Wever kon geheel vrijstaand een corner binnen knikken. Theo Gennissen had de marge weer op twee kunnen brengen, maar ook hij strandde op Sinot.

Sanitaire stop

Na de thee werd het er allemaal niet beter op. Noordster probeerde wel langszij te komen, maar het ontbrak de ploeg aan vernuft om de bezoekers echt pijn te doen en bij Valthermond haalde niet iedereen zijn normale niveau. De zieke Demy te Velde, hij moest zelfs even het veld verlaten voor een sanitaire stop, was bijvoorbeeld lang niet zo aanwezig als normaliter het geval is, maar het tekent de klasse van de aanvallende middenvelder dat hij met zijn zieke lijf de wedstrijd wel besliste.

Echt meedoen

Een typische Te Velde actie, slalommend door de zestien, werd doeltreffend afgerond. Daarna waren er aan beide kanten nog wel wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Valthermond meldt zich met deze overwinning nadrukkelijk in de top van het klassement. “Het gaat de goede kant op,” blikte Harris Huizingh tevreden terug. “Er komen wat jongens terug van blessures en een aantal wordt steeds fitter. Wij kunnen, als de jongens zich daar ook bewust van zijn, echt meedoen dit seizoen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tam Musselkanaal verliest van Ruinerwold

Musselkanaal kwam niet goed voor de dag en verloor in eigen huis van Ruinerwold.

SJS verslaat Fit Boys in eerste oefenwedstrijd

SJS won onder leiding van de nieuwe trainer Jos Schaart haar eerste oefenwedstrijd van ...

Gieterveen schiet het halve dozijn vol tegen FVV

Gieterveen had geen kind aan FVV en schoot het halve dozijn vol tegen de ...