Terug in de tijd: Verdiende overwinning SETA op Veendam 1894

SETA boekte een uitstekende overwinning op Veendam 1894, in de tweede helft werd het verschil gemaakt.

Foto Harold Woortman, Willy Kral was met twee doelpunten belangrijk voor SETA.

SETA heeft een knappe overwinning geboekt op middenmoter Veendam 1894. In eigen huis wonnen de mannen van Harm Bolk met 4-2, mede doordat de oefenmeester zijn formatie goed had voorbereid op dit duel. Een mooie opsteker richting volgende week, wanneer de derby tegen SV Mussel wordt gespeeld.

Kluts kwijt

SETA zat er deze middag vanaf minuut één bovenop. Dit leverde na twaalf minuten al de verdiende 1-0 op door Willy Kral. De Musselkanaalsters waren ook daarna de betere ploeg, maar tot grote kansen leidde dit niet. Na 25 minuten spelen scoorde Sabic namens Veendam 1894 de 1-1 en was de thuisploeg het even helemaal kwijt. De blauw-witten snakten naar de rust, die met 1-1 werd aangevangen.

Twee keer Kral

Tijdens de pauze staken de blauw-witten de koppen bij elkaar en wilden zij de tweede helft de draad weer oppakken. Ook de tweede helft startte SETA sterk en in de 48e minuut was het Steinfelder die zijn ploeg weer op voorsprong zette: 2-1. De gastheren drukten vol door en even later zette wederom Kral de marge op twee. Op aangeven van Maurice Gersonius kopte hij de 3-1 binnen.

Strafschop Veendam 1894

Met deze voorsprong leek een overwinning voor SETA in de maak en na tachtig minuten werd het zelfs nog 4-1. Na een corner belandde de bal voor de voeten bij Dylan de Wit, die vanaf zestien meter raak schoot. In de slotfase kwam Veendam 1894 nog terug tot 4-2, nadat Rick Veldman zijn tegenstander in de rug duwde en een penalty het gevolg was. Deze werd goed binnen geschoten door Atabas, die daarmee de eindstand op 4-2 bepaalde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website