Terug in de tijd: Nieuw Buinen zet WVV aan de kant

Nieuw Buinen kende een gemakkelijke middag tegen NWVV en boekte een ruime overwinning.

Foto Harold Woortman, Nieuw Buinen was heer en meester tegen WVV.

Nieuw Buinen heeft de teleurstelling van de uitschakeling in de beker weggespoeld tegen WVV. In deze altijd beladen wedstrijd hadden de oranjehemden totaal geen moeite met de Winschoters, die nog in de race waren voor de derde periode. Mede door twee doelpunten van Arnoud Bentum werd er met 4-0 gewonnen en kan men komende zaterdag vol vertrouwen richting Assen, waar de wedstrijd tegen koploper Achilles 1894 op het programma staat. 

Van de mat

Trainer Oosterloo kon deze middag niet beschikken over aanvoerder Gerry Snip, Roan Poelstra, Roy Hooiveld en Wessel Koomans. Zodoende speelden Muhittin Saglam en Thijs Hateboer in de basis en stond Robert Hamming noodgedwongen in de defensie. Nieuw Buinen speelde WVV het eerste half uur volledig van de mat, hetgeen wat frustratie opleverde bij de gasten. Zij hadden totaal geen vat op de snelle Arnoud Bentum en hij was dan ook degene die de 1-0 scoorde. Keeper Serkan Akbas, die probeerde hem de weg te blokkeren, kwam hierbij goed weg met een gele kaart.

Twee keer paal

Na een half uur spelen verdubbelde Koen Hateboer de score. De spits, die vorige week ongelukkig was in de afronding tegen Buitenpost, werd bediend door Bentum en liet de 2-0 aantekenen. WVV kreeg in het laatste kwartier voor rust nog twee goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren, echter raakte Niels van Delden de paal en een inzet van Melvin Ubels werd van de lijn gehaald door Saglam. Nieuw Buinen was voor rust ook nog dichtbij een goal, echter trof ook Robert Tieks de paal.

Overname periodetitel

In de tweede helft gaf WVV ook niet thuis. Dragende spelers als Marcel Smit, Bert Jan Haaijer en Kevin Wiegman hadden niet hun dag en zo kon Nieuw Buinen uitlopen naar een ruimere voorsprong. Zo zorgde Gert Lukens met een geplaatst schot in de verre hoek voor de 3-0 en nadat Bentum een aantal keren faalde in de afronding kwam hij uiteindelijk nog wel tot scoren na een pass van Koen Hateboer. Zo werd de eindstand op 4-0 bepaald en wanneer de oranjehemden in de laatste drie wedstrijden nog één punt pakken dan nemen zij als nummer twee in de stand een periodetitel over van Achilles 1894.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Eerste slag is voor Ter Apel ’96

Nadat v.v. Sweel afgelopen donderdag in een bijzondere wedstrijd in de verlenging met Nieuw-Roden afrekende, was ...

Valthermond door naar volgende ronde KNVB beker

Valthermond plaatste zich als groepswinnaar voor de volgende ronde van de beker.

Borger snakt naar de winterstop

De malaise bij Borger duurt maar voort, want het gaat nog steeds niet zoals ...