Terug in de tijd: Stadskanaal stunt tegen koploper Asser Boys

Stadskanaal stuntte met een overwinning op bezoek bij koploper Asser Boys.

Robert Oosting schiet Stadskanaal naar de 2-0… (foto’s: Stoffer Bakker)

De winterstop komt eigenlijk niet helemaal gelegen voor SC Stadskanaal. De ploeg van Rick Slor zit momenteel in een hele goede fase, er werd namelijk zeven wedstrijden op rij niet verloren, en deze werd voortgezet met een knappe 1-2 overwinning op koploper Asser Boys. De Knoalsters sluiten hiermee de moeizame eerste seizoenshelft af op een keurige vijfde plaats en als koploper in de tweede periode, waardoor promotie naar de tweede klasse nog steeds tot de mogelijkheden behoort.  

Nog niet verloren

Enkele supporters van de thuisploeg die vanmiddag even na de aftrap arriveerden op het sportpark aan de Lonerstraat vroegen zich af of de stand op het scorebord niet andersom moest zijn. De Assenaren hadden tot op heden namelijk nog niet verloren, maar stonden desondanks wel binnen tien minuten op een 0-2 achterstand door doelpunten van Melvin Rogaar en Robert Oosting.

Binnen de minuut

Stadskanaal schoot vanmiddag uit de startblokken en was gelijk gevaarlijk via de rechterkant, waar Sten Vos zijn directe tegenstander Rick Abbas een moeilijke middag bezorgde. Diezelfde Vos raakte binnen de minuut al de paal op aangeven van Roy Feiken en hij zag zijn collega-buitenspeler Melvin Rogaar even later de bal in het dak van het doel schieten: 0-1. Aan de andere kant van het veld waagde ook Asser Boys een poging, die over het doel van Royce Geerlings verdween.

Verrassende voorsprong

De blauwhemden waren beter in de beginfase en kwamen in de zevende minuut op 0-2. Aanvoerder Robert Oosting soleerde door de hele as van Asser Boys, omspeelde keeper Marvin Bodde en schoof de bal simpel in het doel. Een verrassende voorsprong voor de gasten, die hierdoor wat meer achterover konden leunen en in de counter gevaarlijk konden worden via de snelle aanvallers Rogaar, Saman en Vos. Na 25 minuten leverde een goede combinatie van de twee laatstgenoemden een goede kans op, die onschadelijk gemaakt werd door Bodde.

Onder controle

Asser Boys zat deze middag duidelijk niet goed in de wedstrijd. Men had moeite elkaar te vinden, maakte veel fouten en leed veel onnodig balverlies. Stadskanaal daarentegen speelde bij vlagen vrij aardig en gaf vrijwel geen kansen weg. Dit was vooral de verdienste van het centrale duo Oosting en Denny Feiken, die topscorer René Westerveen goed onder controle hadden. Toch konden ook zij niet voorkomen dat Asser Boys voor rust nog wel wist te scoren. Robert Termohlen kapte zijn directe tegenstander uit en met een laag schot in de korte hoek zette hij de ruststand op 1-2.

Beste mogelijkheden

Met deze minimale achterstand had Asser Boys nog voldoende perspectief voor de tweede helft, maar het zat er voor hen niet in deze middag. Wel had de thuisploeg iets meer balbezit, maar de beste mogelijkheden waren alsnog voor Stadskanaal. Zo zag Roy Feiken een schot van grote afstand maar net over gaan en was broer Denny twee keer met het hoofd gevaarlijk vanuit een standaardsituatie.

Goed gevoel

Ook een slotoffensief zat er niet in voor de lijstaanvoerder, waardoor Stadskanaal uiteindelijk vrij simpel de 1-2 overwinning over de streep kon trekken. Hiermee gaan zij met een goed gevoel de winterstop in en sluiten sterkhouders als Hidde Jan Hidding, Jordy Geerlings en Tristan Rotman na de onderbreking ook weer aan in de jacht op de tweede periodetitel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond wint ook van koploper FC Assen

Voorlopig staat er in 2017 nog geen maat op Valthermond. Vier keer traden de ...