Geen versoepelingen voor amateurvoetbal: Mogelijk groepstrainingen tot 27 jaar

Opnieuw geen versoepelingen voor het amateurvoetbal, mogelijk kan er in het nieuwe jaar wel weer in groepsverband getraind worden.

Dinsdagavond kwam er wederom geen goed nieuws voor het amateurvoetbal. Op de persconferentie vertelden minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dat er voorlopig geen ruimte is voor versoepelingen. Volgens het kabinet blijft het aantal besmettingen voorlopig te hoog om aanpassingen te doen.

Dat betekent dat amateurclubs dus nog steeds niet de groepstrainingen kunnen hervatten op de normale wijze. Dat gebeurd voorlopig in 4-tallen en zeker tot in het nieuwe jaar zal dit zo blijven. Wel gaat er gekeken worden of groepstrainingen tot 27 jaar mogelijk zijn. Dat zou betekenen dat spelers tot 27 jaar in groepsverband mogen trainen en de ‘oudere’ spelers in 4-tallen moeten blijven trainen.

Versoepelingen pas in het nieuwe jaar

Het kabinet gaat pas kijken in het nieuwe jaar of er versoepelingen mogelijk zijn. Neemt het aantal besmettingen toe de komende weken, dan kunnen er ook nog zwaardere maatregelen verwacht worden. Daarnaast komen begin 2021 de eerste vaccins binnen en gaat er begonnen worden met vaccineren. De KNVB had het plan om vanaf 16/17 januari weer te beginnen met de competities in het amateurvoetbal, maar die herstart lijkt nu een utopie te zijn. De kans is een stuk groter dat er vanaf maart pas echt weer gevoetbald kan worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Dramatisch begin voorbereiding Wedde: Doelman Menzo loopt zware blessure op

Voetbalvereniging Wedde heeft een keepersprobleem, doelman Marco Menzo liep een zware blessure op tijdens ...

Uitslagen woensdag 10 augustus

Uitslagen woensdag 10 augustus SV Mussel – Onstwedder Boys 0-2 Valthermond 2 – NWVV ...

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.