Terug in de tijd: Geen revanche, wel verbetering voor Valthermond

De oud-spelers van Valthermond verloren ook dit keer met dubbele cijfers van Lucky Ajax

De selecties van oud-Valthermond en Lucky Ajax… foto: Kees Rustenhoven

Valthermond is er niet in geslaagd om revanche op Ajax te nemen voor de 2-23 nederlaag die de club in 1983 leed. In een duel tussen oud-spelers van de hoofdmacht Valthermond en Lucky Ajax bleken de oud profs nog duidelijk een maatje te groot. Nu stokte de teller bij dertien Amsterdamse treffers. Valthermond wist wederom twee keer te scoren: 2-13.

Technische hoogstandjes

Een kleine 700 toeschouwers zagen dat de thuisclub brutaal het initiatief nam en zowaar kansen kreeg om op voorsprong te komen. Met name Johan Kuipers had de score moeten openen. Wie echter hoopte op een stunt kwam bedrogen uit. Ajax, met als bekendste namen Richard Witschge, Sjaak Swart en Michel Kreek in de gelederen, schakelde een tandje bij en verwende het publiek met enkele fraaie technische hoogstandjes en even fraaie goals. Pas bij een 6-0 tussenstand deed Valthermond via Marcel Ottens wat terug.

Rijpe appelen

Ook na de pauze bleven de treffers vallen als rijpe appelen. Ajax maakte er nog zeven stuks bij en Erwin Paas wist voor Valthermond het net te vinden. Arie Weits had pech dat doelman Stephan Veenboer zijn schot uit de kruising ranselde. Voor het publiek was het vooral een weerzien van oude lokale helden en genieten van de technisch nog steeds hoogbegaafde Ajacieden.

Nostalgie

Liefhebbers van nostalgie kwamen ook ruimschoots aan hun trekken. Zo werd de aftrap verricht door clubicoon Bennie Gerdes. Gerdes nam in 1983 tegen Ajax afscheid als actief voetballer. De Valthermondse leiding was als vanouds weer in handen van Wim van der Heuvel en Harrie Eling. Eén van de doelpuntenmakers uit 1983, Gerrie Van Schaick, speelde ook nu weer mee en doelman Kasper Jansen had zijn beroemde, legerkleur groene pet weer op. Na afloop was er uiteraard alle tijd om sterke verhalen van vroeger en nu uit te wisselen. De spierpijn was een probleem voor de zondag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS eenvoudig langs Bareveld

SJS heeft de oefenwedstrijd tegen Bareveld met ruime cijfers weten te winnen.

Demy te Velde loodst Valthermond langs Beilen

Waar gaat dat heen met Valthermond? Een gevleugelde uitspraak in de voetballerij is, dat ...

Veelerveen walst ook over Yde de Punt heen

Veelerveen kende ook geen enkele moeite met Yde de Punt en won de wedstrijd ...