Terug in de tijd: Alteveer zet ook Pekelder Boys opzij

Alteveer kent een uitstekende seizoenstart en won ook de derby van Pekelder Boys.

De derby tussen Alteveer en Pekelder Boys. Negentig minuten haat en nijd en dan vervolgens gezamenlijk afsluiten in de kantine. Ook tijdens de afgelopen editie was dit het geval. De thuisploeg leek voor een simpele klus te staan, gezien het enorme verschil op de ranglijst. Echter, in een derby tellen deze verschillen op de ranglijst niet. Toch werd het uiteindelijk een simpele overwinning voor Alteveer. Hoewel de geel-zwarten niet goed speelden kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Openingstreffer De Wijk

Ook in deze wedstrijd liet Alteveer het spel aan de tegenstander. Een spelletje dat de mannen van René Nijgh al vier keer succes bracht. Een ook tegen Pekelder Boys pakte de strategie goed uit. De bezoekers wisten geen raad en werden enkel een klein beetje dreigend uit standaard-situaties. Alteveer hing achterover en kon hun favoriete spelletje spelen. Na 25 minuten werd het Alteveer-publiek op hun wenken bediend. Zoals zo vaak dit seizoen haalde Roy de Wijk de trekker over. Alteveer veroverde de bal en Bryan Schenkel bracht de revelatie van dit seizoen in stelling. De Wijk klopte op snelheid zijn directe tegenstander, kapte naar binnen en schoot hard en droog de 1-0 tegen de touwen.

Assist De Wijk

Nauwelijks vijf minuten later werd het 2-0. De Wijk was deze keer de man van de assist. Zijn indraaiende hoekschop werd hard tegen de touwen gekopt door Ray den Boef. In het restant van de tweede helft werden er aan beide kanten geen kansen genoteerd en zat Alteveer in een zetel. En ook in de tweede helft was Alteveer heer en meester. Pekelder Boys probeerde het wel, maar heeft op dit moment niet het vertrouwen om tot gevaarlijke momenten te komen. Een kwartier na rust had Alteveer de stand eigenlijk al naar 4-0 moeten tillen. Met name Ray den Boef had het vizier niet op scherp staan en zorgde ervoor dat de Pekelders nog enigszins in de wedstrijd bleven.

Geen maat op De Wijk

Alteveer wist toch de genadeklap uit te delen. Wie anders dan Roy de Wijk was de man die het deed. Uit een fantastische voorzet van Bryan Schenkel kopte de Wijk alweer zijn tiende doelpunt van dit seizoen binnen. Op De Wijk lijkt dit seizoen geen maat te staan. Alles wat de aanvaller aanraakt lijkt in goud te veranderen. Hoewel Pekelder Boys de 3-1 nog wist te maken, kwam de overwinning voor Alteveer nimmer in gevaar. Na vijf wedstrijden heeft Alteveer nog altijd de volle buit en kan het, wanneer er volgende week weer gewonnen wordt van Meeden, stiekem gaan denken aan een periodetitel. Voor Pekelder Boys is het inmiddels alle hens aan dek, met één schamel punt uit vijf wedstrijden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS zet Amicitia aan de kant

Net als in de eerste ontmoeting met Amicitia VMC deed SJS in de beginfase ...

SJS wint moeizaam van Nieuw-Balinge

SJS het had opnieuw lastig met Nieuw-Balinge, maar trok dit keer wel de overwinning ...

Pekelder Boys moet het tij gaan keren

Zonder een handvol geblesseerde én geschorste spelers ging Pekelder Boys op bezoek bij Bellingwolde. ...