Terug in de tijd: Gieterveen in hectisch duel langs Westerwolde

Gieterveen trok in een hectisch duel tegen Westerwolde aan het langste eind.

Matchwinner Jorg Post in duel met Kevin van der Laan (Foto’s: Be Eelsing)

Gieterveen heeft vanmiddag een hele belangrijke overwinning geboekt op concurrent en Kanaalstreek-genoot Westerwolde. In een zeer matig duel, dat vooral heel spannend was, trokken de groenhemden aan het langste eind door een rake strafschop van Jorg Post. Hierdoor haken zij aan bij de middenmoot en moet Westerwolde weer noodgedwongen naar beneden kijken.

Onder spanning

Het duel tussen Gieterveen en Westerwolde stond voor de aftrap, gezien de ranglijst, al op spanning en dit was tijdens de wedstrijd niet anders. De thuisploeg had de punten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven, terwijl de gasten een goed vervolg wilden geven aan hun twee overwinningen op rij. Dit resulteerde in veel strijd, overtredingen, lange ballen en een hectische slotfase, waarin scheidsrechter van Leeuwen noodgedwongen een afkoelingsperiode inlaste.

Voetballend vermogen

De beginfase op sportpark de Hoogkamp was nog redelijk te noemen. Beide ploegen staan bekend om hun voetballende vermogen en lieten dit de eerste tien minuten ook af en toe zien. Zo ontstonden er wat kleine kansjes over en weer en werd een doelpunt van Westerwolde afgefloten nadat de bal over de achterlijn was geweest. De eerste grote kans van de middag was voor de gastheren. De sterk spelende Stefan van der Veen, die de hele middag voorop ging in de strijd, stuurde Bert Kupers weg en zag zijn collega-middenvelder naast schieten. Even later zette diezelfde Van der Veen Rideon de Vries aan het werk. De lange spits kreeg een duw in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter floot voor een penalty. Jorg Post schoot deze feilloos raak: 1-0.

Gelijk op

Vanaf de aftrap ontstond vervolgens eenzelfde situatie, maar dan aan de andere kant. Nu was het Pieter Hospers die Merijn te Velde tegen de grond werkte en ook nu floot de leidsman voor een strafschop. Echter kwam hij hierop terug na overleg met zijn assistent en kreeg Westerwolde ‘slechts’ een vrije trap. Deze werd door Marco Boskers tegen een tegenstander aan geschoten. Na een half uur spelen had Gieterveen-aanvoerder Jordi Bakker de 2-0 voor het inkoppen, alleen mikte hij op aangeven van Post over. Het restant van de eerste helft ging gelijk op en vooral de gasten waren gevaarlijk via Merijn te Velde. Eerst bracht de snelle aanvaller Martin Smit in stelling en even later schoot hij zelf in kansrijke positie naast.

De Vries raakt paal

Kort na de rust volgde weer een grote kans voor de ijverige Bakker, die deze keer over schoot. In de tweede helft nam de spanning meer en meer toe en werd het veldspel alleen maar minder. Gieterveen kwam niet tot grote kansen en Westerwolde was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Hierin speelde keeper Lugtenborg een goede rol, door een aantal keren een counter onschadelijk te maken. Gieterveen-spits De Vries was na 75 minuten heel dichtbij de bevrijdende tweede treffer. Het aanspeelpunt kreeg een afgemeten voorzet van Post, maar zag zijn kopbal op de paal belanden. Even later miste De Vries wederom op aangeven van Jesse Nijhuis en aan de andere kant kwam ook Kevin van der Laan niet tot scoren.

Wedstrijd stilgelegd

In de slotfase van de wedstrijd bracht Jordi Nijgh broer René binnen de lijnen en na een overtreding van de routinier, waarvoor hij terecht geel kreeg, werd het onrustig met verwijten over en weer. De scheidsrechter besloot hierop de wedstrijd kort stil te leggen en beide teams gingen de kleedkamer in om tot bedaren te komen. Na een paar minuten werd het spel hervat met nog een kleine tien minuten te spelen.

Hebers rood

Ook deze laatste tien minuten leverden nog het nodige tumult op. Jesse Nijhuis had moeten scoren, maar stuitte op keeper Hebers. De doelman raakte vervolgens het hoofd van de jonge spits en moest met rood inrukken. Ferdy Kuiper verving de doelman met verve, door Gieterveen in de blessuretijd van het scoren af te houden. De thuisploeg dook een aantal keren in een overtalsituatie op voor Kuiper, echter werd dit dusdanig slecht uitgespeeld dat er niet meer gescoord werd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond zet zichzelf steviger aan kop

Zonder zelf nou echt tot een wervelend optreden te komen, had Valthermond geen kind ...

Alteveer sterkste in derby tegen Westerwolde

In de eerste competitieronde van het seizoen stond er voor Alteveer meteen een echte ...

Gieterveen boekt belangrijke zege op Alteveer

Gisteren begonnen Gieterveen en Alteveer aan de voor hun Engelse weken. In de maand ...