Terug in de tijd: Onstwedder Boys sluit magere reeks af

Onstwedder Boys wist eindelijk weer eens te winnen na vijf wedstrijden zonder zege.

Eindelijk. Dat zal het gevoel bij Onstwedder Boys geweest zijn. Want na een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning, proefden de oranjehemden eindelijk dit zoet weer eens. Op het eigen sportpark was op de nipte overwinning op Amicitia VMC niets af te dingen. De ploeg van Fokke de Jonge kan door deze overwinning het seizoen nog afsluiten op een keurige vierde plaats.

Direct raak

Onstwedder Boys begon sterk aan het duel en zette de bezoekers direct onder druk. In het eerste kwartier leverde dat een aantal kansen op, maar Mark Braams bleek een niet te passeren horde: Peter Orsel zag een schot gered worden en ook Rutgert Tipker en Ties Bruining wisten de oud-doelman van Titan niet te verslaan. Voor de andere goal was het wel direct raak: oud-Titaan Jelmer Preenen promoveerde de vrije trap van Hugo Swabedissen tot doelpunt.

Koppende Koudstaal

Nadat de Stadjers een volgende kans misten en Abel Jan Huiges met een gescheurde wenkbrauw het veld had verlaten, kwam Onstwedder Boys op gelijke hoogte: uit een corner van Gerwin de Wijk kopt verdediger Taco Koudstaal de bal prima tegen de touwen voor de 1-1. Voor de thee mogen de handen nog een keer in de lucht voor de Boys wanneer Swabedissen een voorzet van Nick Wagenaar op ongelukkige wijze over de eigen doellijn werkt.

Spelhervatting

In het tweede bedrijf probeerde Amicitia het spel naar zich toe te trekken en via Cees Jan Diepenveen wordt ook wel een doelkans gecreƫerd. Het is echter de thuisploeg die scoort. Opnieuw komt de goal voort uit een spelhervatting van Gerwin de Wijk: doelman Braams wordt gehinderd in het strafschopgebied en hier kan Gerbrand Spaans van profiteren. Omdat de oranjehemden vervolgens verzuimden het duel in het slot te gooien bleef het duel spannend.

Spannend

Helemaal spannend werd het toen Taco Koudstaal een strafschop veroorzaakte. Gelukkig toonde broer Rein zich van zijn beste kant door de inzet van Robert Koop te keren. In de laatste minuut maakt Koop zijn fout goed door de aansluitingstreffer wel te maken, maar het offensief komt te laat, waardoor Onstwedder Boys een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning kon vieren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 en Roswinkel komen niet tot scoren

De Treffer '16 kwam niet tot scoren tegen Roswinkel en bleef steken op een ...

Alteveer wint in extremis van WEO

Alteveer won voor de derde keer op rij, al kwam de zege pas laat ...

Wever weer van grote waarde voor TEVV

Na een enerverende beginfase in het cruciale duel tussen de promovendi van vorig jaar, ...