Terug in de tijd: SC Stadskanaal heer en meester in Sleen

Stadskanaal won op overtuigende wijze de topper tegen Sleen en blijft in de race voor het kampioenschap.

Na de gewonnen wedstrijden tegen streekgenoot Gieten en aartsrivaal Musselkanaal, stond voor SC Stadskanaal opnieuw een topduel op het programma. Bij aanvang van de wedstrijd stonden de Knoalsters en tegenstander Sleen op gelijke hoogte, met zicht op koploper Asser Boys. Een scherp begin van de blauwhemden legde de basis voor een nieuwe overwinning: 0-3.

Droomstart

Rick Slor kon geen beroep doen op de geschorste Denny Feiken, maar de sterkhouder werd amper gemist. Waar keeper Royce Geerlings bij een goed schot van Sleen nog reddend moest optreden, leverde de eerstvolgende aanval van Stadskanaal wel een goal op. Sten Vos kon goed doorlopen aan de rechterkant en gaf de bal op Yordi Saman, die met een lobje de 0-1 maakte. Een minuut later maakte Jeffrey Bakker de 0-2 nadat de keeper wel erg ver uit z’n goal was gelopen.

Kansenregen

Even later leek de derde goal te vallen, maar een schot van Lohuis werd twee keer in de rebound niet gemaakt door Bakker en Vos. Stadskanaal was dus heer en meester op het veld en mocht het zich aanrekenen dat er niet meer goals gemaakt werden. Na een half uur spelen ging een inzet van Vos net naast en een paar minuten later schoot Bakker tegen de keeper aan om vervolgens ook de rebound te missen. Vijf minuten voor rust kreeg Vos opnieuw een grote kans en ook Lohuis had wat pech met een prima schot vanaf bijna twintig meter.

Leven in de brouwerij

Na de thee was het spelbeeld hetzelfde: Stadskanaal dicteerde en Sleen kon niks inbrengen. Wel werd het spel van de blauwhemden wat slordiger. Voor Slor de reden om te wisselen. Tristan Rotman kwam erin voor Bakker en Bidjoy Ramcharan loste Lohuis af. Stadskanaal leek weer wakker te worden en het was tijd voor de uitstekend spelende Vos om wat leven in de brouwerij te brengen. Hij maakte een prima actie richting de goal, maar z’n schot ging net over.

Titelstrijd

Even later kwam Vos er weer door aan de rechterkant en gaf de bal op Saman. Deze bediende de meegelopen Ramcharan, die de 0-3 tegen de touwen schoot. Sleen geloofde het nu wel en dat gold ook wel voor Stadskanaal, dat weer wat slordiger gingen spelen. Na exact negentig minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd de geschiedenisboeken in. Opnieuw een overwinning voor Stadskanaal, dat nog volop meedoet in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse C.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal zet ook Muntendam opzij

Na de ruime overwinning op Alteveer (2-8) in de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen, ...

Terechte overwinning Gieterveen op SPW

Lang leek het er op dat Gieterveen zichzelf opnieuw niet zou belonen in een wedstrijd ...

Gretig Musselkanaal troeft Stadskanaal af

Een fel spelend Musselkanaal heeft een belangrijke overwinning geboekt in de derby tegen Stadskanaal.