Slimme clubs laten hun jeugd niet lopen

Het is belangrijk om de jeugdleden te behouden, bewegen is immers gezond en de jeugd is de toekomst voor de voetbalclub.

De KNVB meldde in het jaarverslag over het seizoen 2019/’20 dat het aantal leden bij de pupillen licht was gedaald. En dat kon niet alleen aan het coronavirus worden toeschreven. Een zorgelijke ontwikkeling niet alleen voor het voetbal, maar ook voor de maatschappij. Bewegen is gezond. vv Lyra, WVV’34, De Jonge Spartaan (DJS) en OWIOS weten tegen de landelijke trend in de jeugd wel vast te houden. Hoe pakken zij dat aan? En kunnen ze daar andere verenigingen mee inspireren?

“Aandacht”, vat Cor van Hoeven, hoofd jeugdopleiding bij vv Lyra, het kernachtig samen. “Dan snijdt het mes aan twee kanten: door aandacht te schenken aan de mensen rondom de teams, trainers, coaches, begeleiders, kunnen zij goed werken. En als zij goed kunnen werken, hebben ze veel aandacht voor de kinderen, waardoor zij plezier hebben en houden in het voetbal.” Eenzelfde geluid klinkt bij Bert Grootenboer (bestuurslid technische zaken selectiejeugd DJS), Maurice Workel (voorzitter WVV ’34) en Elias Mendel (oprichter Jeugdraad OWIOS). Alle genoemde clubs hameren op een sterke organisatie van de jeugdafdeling, maar leggen daarbij weer andere accenten.

Lees het volledige bericht via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/62144/slimme-clubs-laten-de-jeugd-niet-lopen

Bron: KNVB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

WVV wint Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten

WVV heeft zaterdagavond het 34e Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi gewonnen. In een volle sporthal De Goorns ...