Herstart amateurvoetbal gaat langer duren, jeugd mag blijven trainen

Nederland gaat op slot en ook dat heeft weer de nodige gevolgen voor het amateurvoetbal.

Nederland gaat vijf weken in lockdown, dat was dinsdagavond de boodschap van minister-president Mark Rutte. Zeker voor vijf weken, tot en met dinsdag 19 januari 2021 gaat het land op slot. Ook voor het amateurvoetbal heeft dat weer de nodige consequenties.

De KNVB had het plan om in het weekeinde van 16 en 17 januari 2021 weer te beginnen met de competities, maar dat plan kan van de baan. De meest aannemelijke optie die ook in Plan B is beschreven, is dat er halve competities gaan komen waarbij teams eenmaal tegen elkaar spelen en dit vanaf maart of april gaat beginnen en waarbij er doorgespeeld gaat worden tot en met juni. Daarnaast was het voor senioren toegestaan om in viertallen te trainen, maar ook dat is niet meer mogelijk. Dat is weer teruggebracht naar tweetallen en bovendien zijn groepstrainingen daarin ook niet mogelijk. Wel mag de jeugd gewoon door blijven trainen in groepsverband. Dinsdag 12 januari 2021 is er weer een persconferentie en hopelijk zal dat het startpunt zijn voor de weg terug naar normaal, zodat er in het voorjaar ook weer op normale wijze gevoetbald kan worden.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Speelronde 5 FCK Amateurtoto

Voor de volgende 8 wedstrijden dient door de deelnemers een voorspelling gedaan te worden.

Groepstrainingen komende weken ook nog niet mogelijk voor amateurvoetballers

De huidige lockdown wordt verlengd en dus zijn groepstrainingen voor amateurvoetballers de komende weken ...

Zomermodus

De zomerstop is begonnen en dus breekt ook de welbekende komkommertijd aan voor de ...