Blik op 2L: Liefde op het eerste gezicht tussen Kenny Koning en Valthermond

Minder dan een week was er nodig om het huwelijk tussen Kenny Koning en Valthermond tot stand te brengen. Nadat Albert Koops, de huidige oefenmeester van de Mondkers, aangaf na de zomer niet meer actief te zijn als hoofdtrainer kon het bestuur het contact met de huidige trainer van Rolder Boys tot stand brengen. Koning ging maar al te graag in op de avances: “Valthermond lijkt op Noordster.”

Hard werken

Dat Koning juist Noordster aanhaalt is geen verrassing. Als doelman bracht de nu 39-jarige een groot deel van zijn loopbaan door bij de club uit Oude Pekela. Behalve bij de rood-witten stond Koning ook bij ASVB, Holwierde en PKC ’83 onder de lat: “Ik heb Valthermond leren kennen als een club waar saamhorigheid belangrijk is. Samen heel hard werken om er iets moois van te maken. Dat zie je terug wanneer je op het sportpark loopt. Dat is bij Noordster niet anders, dus dat past bij me.”

Afgebroken seizoenen

Na zijn actieve loopbaan begaf Koning zich steeds nadrukkelijker op het trainerspad: “Ik ben als jeugdtrainer actief geweest bij ASVB, Noordster en FC Emmen. In het seizoen 2018-2019 heb ik mijn werkzaamheden bij FC Emmen gecombineerd met het volgen van de UEFA A-opleiding.” Na het succesvol afronden van deze opleiding ging Koning aan de slag bij Rolder Boys. De zwart-witten kozen er echter voor om aan de samenwerking geen derde seizoen te knopen: “De achtergronden van deze beslissing zijn niet interessant. Voor mij is het zaak om mijn periode in Rolde goed af te sluiten. Dat is best gek, want mijn eerste seizoen werd halverwege afgebroken en ook nu hebben we maar twee wedstrijden gespeeld.”

Afgepakt

Koning, vader van twee kinderen, voegt er aan toe dat hij vreest dat er opnieuw sprake is van een verloren seizoen: “Het voelt een beetje alsof alles wat voetbal zo mooi maakt van ons afgepakt is. De beleving is volledig weg en daar word ik best verdrietig van.” Om er vervolgens wel direct een relativerende opmerking aan toe te voegen: “Eigenaren van bijvoorbeeld horecazaken staan voor veel grotere uitdagingen dan wij.”

Perspectief

Wanneer we vragen naar de manier waarop Rolder Boys omgaat met de opgelegde beperkingen geeft de Pekelder aan dat er vooral aandacht is voor de jeugdafdeling: “We willen de jeugd in beweging houden. Maar ook het eerste elftal traint zo goed en kwaad als het gaat. De opkomst is goed, maar het gebrek aan perspectief laat zijn sporen wel na.”

Liefde op het eerste gezicht

Echt perspectief op voetbal komt er dus waarschijnlijk pas wanneer het contract tussen Koning en Valthermond in werking treedt: “Het gevoel van beide kanten is heel erg goed. Na het telefoontje van de club zijn we in gesprek gegaan en waren we er erg vlot uit.” Wat Koning erg aansprak was de ambitie die door zowel club als spelers werd uitgesproken. Iets wat vaak wordt omschreven als ‘zo hoog mogelijk spelen’, sluit naadloos aan bij de wens van Koning.

Droomhuwelijk

“In de afgelopen jaren heb ik redelijk vaak tegen Valthermond. Er zit veel karakter in de ploeg én we zullen de steun van een grote groep supporters krijgen. Samen willen we onze ambities vorm geven!” Dat zal dan moeten gebeuren in een meerjarige samenwerking, waarin beide partijen gaan ontdekken of de liefde op het eerste gezicht tot een droomhuwelijk leidt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ben Zuidinga: “Op deze manier wil ik niet stoppen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Mario Georgescu: “Sase goluri? Nu este nici mai mult noroc”

Nu e în fiecare săptămână ca un om cu radacini romanesti joaca un rol-cheie ...