Vijf vragen aan: Rick Hendriks

Rick Hendriks aan het woord over de goede serie waarmee NWVV bezig is.

NWVVDoor een reeks van vijftien ongeslagen wedstrijden op rij heeft NWVV de tweede periode in de zaterdag vijfde klasse F binnen handbereik. In de thuiswedstrijd op 9 mei aanstaande kunnen de mannen van Geert Aalderink deze veilig stellen tegen Tiendeveen. Rick Hendriks is met vijftien doelpunten erg belangrijk voor de Nieuw-Weerdingers en vanwege een schorsing zal hij dan ook node gemist worden in de laatste wedstrijd van het seizoen. FC Kanaalstreek stelde de 18- jarige vleugelspeler vijf vragen.

1. Maar liefst vijftien wedstrijden op rij bleef NWVV ongeslagen. Hoe verklaar jij deze sterke reeks?

“In het begin moesten we als team aan elkaar en aan de nieuwe trainer (Geert Aalderink red.) wennen. Na een paar wedstrijden ging het steeds beter en met goed voetbal en een behoorlijke vechtlust hebben we deze sterke reeks steeds voort kunnen zetten. De credits hiervoor gaan naar de trainer, die goed voetbal in het team heeft gebracht”

2. Ook koploper NKVV kon jullie afgelopen zaterdag niet verslaan, zelfs niet tegen negen man. Waarom staat NWVV niet bovenaan? Waar hebben jullie het laten liggen?

“In het begin van het seizoen hebben we een aantal wedstrijden verloren, waardoor we teveel punten hebben laten liggen om nu bovenaan te kunnen staan. Maar zoals onze trainer wel eens heeft gezegd, houdt niemand meer rekening met NWVV en daar hebben we goed van geprofiteerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat we nu bovenaan staan in de periode”.

3. Door een rode kaart mis jij de wedstrijd tegen Tiendeveen, waarin jullie periodekampioen kunnen worden. Was de kaart terecht? En baal je ervan dat je niet mee kunt doen?

“Ik vond de rode kaart een te zware straf. We stonden met 0-1 achter en ik probeerde de keeper af te jagen, waarna ik een overtreding maakte. Ik denk dat elke voetballer ervan baalt als hij een wedstrijd moet missen en omdat deze zo belangrijk is baal ik daar nog meer van. Maar zolang de drie punten in Nieuw- Weerdinge blijven kan ik er wel mee leven”.

4. Wanneer jullie promoveren keert NWVV na twee seizoenen terug in de vierde klasse. Wat verwacht jij hiervan? Is jullie selectie geschikt voor een niveau hoger?

“Ik verwacht zeker dat wij er klaar voor zijn en dat we in de middenmoot mee kunnen doen in de vierde klasse. We hebben een goede trainer en veel jonge, goede voetballers, dus dit moet geen probleem zijn. Met onze jonge selectie en een aantal aanstormende talenten uit de jeugd denk ik zeker dat we het gaan redden”.

5. Na jouw twee doelpunten van vorig jaar, sta je nu op vijftien treffers. Wat is de doelstelling voor volgend jaar? En wat zijn jouw ambities als voetballer?

“Ik ben een vleugelspeler en wil altijd scoren, maar toch vind ik een wedstrijd winnen belangrijker dan scoren. Mijn doelstelling is een belangrijke speler te zijn voor het team en mijn ambitie is om deze periode te pakken en om volgend jaar weer te knallen met NWVV. Ik wil zo hoog mogelijk voetballen en met dit team en deze trainer zit er nog veel meer in”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Aron Berends: “Een derby wil je altijd winnen.”

Aron Berends denk dat Musselkanaal zich wel kan handhaven en verwacht een zware en ...

Nieuwkomer Sander Marissen (TEVV): “Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden!”

Met drie doelpunten tijdens de voorbereiding heeft Sander Marissen van zich doen spreken bij zijn nieuwe ...

René Folkers: “Mussel wordt zaterdag kampioen!”

Mussel-doelman Rene Folkers gaat er vanuit dat zijn elftal zaterdag kampioen gaat worden.