Live: Titan – NWVV

Om 20:00 uur gaat de bal rollen bij Titan – NWVV! Kaartjes zijn nog te koop! Koop een kopje koffie in een van de kantines om alvast even lekker op te warmen of geniet onder het genot van een lekker koud biertje van de wedstrijd, die je in een van beide kantines kunt kopen. Daarmee steun je beide clubs!

Het is fris deze zaterdagavond in Nieuw-Weerdinge waar de temperatuur bijna onder het vriespunt ligt en de sneeuwvlokken uit de hemel dwarrelen. Ingepakt met handschoenen, muts en sjaal, de gekomen supporters van beide club trotseren gewoon de kou om vanavond hun favoriete club aan te moedigen. In het programmaboekje zien we veel vertrouwde namen staan aan beide kanten. Er zijn ook de nodige spelers die voor beide ploegen speelden. Zo is Titan-aanvaller Roy Super een blikvanger vanavond, de aanvaller speelde vorig seizoen nog in het blauwzwart van NWVV. Aan de kant van NWVV speelde aanvalsleider Marko Mihalj ook enkele seizoenen voor Titan. En zo zijn er nog een aantal spelers die stuivertje wisselden tussen beide clubs. En wat te denken van trainer Geert Aalderink, die bezig is aan zijn laatste seizoen bij NWVV en ook jarenlang aan het roer stond van Titan.

0. Het is 20:00 uur en F. Luiter blaast op zijn fluitje voor de aftrap van deze dorpsderby tussen Titan en NWVV. Op voorhand is zondag vierdeklasser Titan natuurlijk favoriet tegen zaterdag vijfdeklasser NWVV, maar in een derby kunnen rare dingen gebeuren. Er wordt gespeeld met een oranjebal gezien het veld aardig wit kleurt.

3. We zien in het begin van de wedstrijd zich al snel een patroon aftekenen, waarbij Titan vooral druk vooruit wil zetten op NWVV, dat juist geduldig op de counter loert. En daar is ook de eerste kans al na drie minuten spelen. Jos Smidt snelt zijn tegenstander voorbij alsof hij er niet staat en levert een voorzet af op spits Harm Jan Moesker. Een kopkans vanaf een meter of zeven, maar Moesker knikt de bal drie meter naast de goal. Dat had een snelle openingstreffer kunnen zijn!

7. Titan is duidelijk op zoek naar een vroege openingstreffer in de wedstrijd. Nu is het Rick Hendriks die langs een aantal NWVV’ers soleert en probeert vanaf een moeilijke hoek op doel te schieten. Geen probleem voor NWVV-goalie Damy Sinot, die de bal klemvast pakt. ‘De keeper is al warm hoor’ klinkt het gekscherend langs de lijn.

13. Doelpunt! Die zagen we niet aankomen. Het was Titan dat domineerde in de openingsfase, maar het is NWVV dat verrassend op voorsprong komt na een klein kwartier spelen. Mark Kok torent hoog boven iedereen uit en knikt een hoekschop van Christiaan Klompmakers steenhard tegen de touwen achter de verbouwereerde Titan-goalie Poede: 0-1.

15. Wat een kans! Dat had direct de gelijkmaker moeten zijn voor Titan, maar van dichtbij uit een klutssituatie schiet Super hard op de lat. Daar kwam NWVV heel goed weg, dat dus op voorsprong blijft staan.

19. En daar is ook de eerste gele kaart! Milan Duursma houdt even vast en onderbreekt daarmee een veelbelovende aanval van Titan. Verder gaat het tot nu toe er behoorlijk sportief aan toe in deze dorpsderby.

21. Goal! Daar is dan toch het doelpunt van Titan en dat kon eigenlijk ook niet uitblijven. Geen uitgespeelde goal, maar een geweldige afstandspegel van Nick Katoen, die het leder snoeihard in de kruising ziet suizen van een meter of dertig: 1-1.

23. Na 23 minuten spelen is daar plotseling een grote mogelijkheid voor NWVV. Een snelle combinatie door het midden leidt tot een steekpass van Peter van Elten, die Mihalj wegstuurt richting doel. De aanvaller blijft echter niet koeltjes voor doelman Poede en schiet de bal huizenhoog over.

27. Het baltempo lijkt wat aan de lage kant te liggen bij Titan, waardoor NWVV toch vrij eenvoudig de rijen gesloten kan houden achterin. Maar wat gebeurd daar?! Een misverstand achterin, waardoor de bal zomaar wordt ingeleverd bij Titan-spits Super. Die weet daar doorgaans wel raad mee, maar ziet NWVV-goalie Sinot de bal van zijn voeten plukken.

30. We zijn een half uur onderweg en we zien een tussenstand van 1-1 op het scorebord. Maar daar kan weleens verandering in komen als een lange bal van Brian Tent zomaar over de defensie van Titan heen valt en Marco Schipper er vandoor is. Jahoor, een koud kunstje! Schipper schuift de bal onder de uitgekomen Poede door en brengt NWVV verrassend genoeg weer op een 1-2 voorsprong.

36. De frustraties nemen toch enigszins toe bij Titan dat duidelijk voelt de betere te zijn, maar toch tegen een achterstand aan kijkt. En wacht, daar is ook de eerste gele prent voor Titan. Klaas Anne Postumus gaat net even te hard door op zijn tegenstander en F. Luiter kan niet anders doen dan een gele kaart tonen.

42. Het is bijna rust en NWVV lijkt met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Nog een aanval van Titan zo vlak voor de pauze, wat een actie van Smidt! Hij dolt twee tegenstanders op de linkerflank en haalt verwoestend uit. Sinot is kansloos en ziet de bal strak in het zijnetje verdwijnen: 2-2!

45+2 Rust. Na een paar minuten blessuretijd is het rust na een zeer vermakelijke eerste helft. Tijd voor een warme bak koffie, een balletje gehakt of een koud biertje!

46. De tweede helft is begonnen. We zien na de pauze nog dezelfde tweeëntwintig spelers op het veld staan, beide trainers zagen vooralsnog geen aanleiding om te wisselen.

49. Het lijkt erop dat het spelbeeld niet veel is veranderd, want Titan gaat direct op jacht naar een voorsprong en probeert NWVV weer van meet af aan onder druk te zetten. Kan de zaterdag vijfdeklasser dit nog een helft volhouden is dan ook de vraag?

53. Titan komt sterk uit de kleedkamer en krijgt direct in het begin al een paar aardige mogelijkheden, maar het ontbreek voorlopig nog aan een goed schot tussen de palen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor de 3-2 gaat vallen.

57. Titan probeert opnieuw via de snelle vleugelspitsen gevaar te stichten. Via de linkerkant komt het er door en daar komt de voorzet van Hendriks. Afgemeten op het hoofd van Moesker en dit keer is het wel raak! Na 57 minuten spelen heeft Titan voor het eerst de leiding in deze dorpsderby: 3-2. We hadden hem nog niet veel gezien, maar daar pikte de spits toch zijn doelpuntje mee en direct een hele belangrijke!

61. NWVV moet nu wel uit haar schulp komen, maar dat levert ook ruimte op voor Titan dat er weer eens vandoor is via de linkerkant. Och, wat een kans! Het zit Super ook niet mee tegen zijn oude club, van dichtbij weet de spits de voorzet van Dennis Faber niet binnen te tikken.

65. Een vrije trap voor NWVV, zo’n vijfentwintig meter schuin vanaf het doel gemeten. Klompmakers staat achter de bal, gaat hij het in een keer proberen? Nee, hij draait de bal in het is Marco Kloppenburg die mag koppen, maar die kopt de bal net over. Het leek of de bal de deklat nog schampte.

68. Inmiddels hebben beide ploegen al een aantal verse krachten binnen de lijnen gebracht en lijkt het erop dat NWVV meer risico gaat nemen door een extra aanvaller erbij in te gooien.

72. Nog een kleine twintig minuten te gaan en de spanning is nog voelbaar aanwezig in deze wedstrijd. Er worden veel duels uitgevochten op het middenveld, maar echt grote kansen ontbreken nog voor beide ploegen. NWVV speelt meer opportunistisch, maar de bal wil niet goed vallen en anders is daar Poede, die er vaak tussen zit en de ballen uit de lucht plukt. Ook Titan kan nog niet profiteren van de ruimte die er ligt.

81. NWVV speelt nu alles of niets in de laatste tien minuten, welke kant gaat dit opvallen? Katoen onderschept de bal en ziet Super diepte kiezen en lepelt de bal achter de achterhoede van NWVV. Geen buitenspel! Super gaat alleen op Sinot af en omspeelt de goalie van NWVV en schuift de bal in het lege doel: 4-2. Toch een doelpunt tegen zijn oude club, nadat de aanvaller al een paar goede kansen had gemist.

85. Hands! Hands! Er wordt geappelleerd voor een strafschop aan NWVV-zijde. Arbiter F. Luiter twijfelt, maar na enige aarzeling legt hij de bal op de stip! De Titan-spelers zijn het er niet mee eens en wegens protesten gaan er zo maar twee spelers in het boekje met een gele kaart! Zo te zien worden Moorman en Stap op de bon geslingerd. Vijf minuten voor tijd kan NWVV de spanning dan toch nog weer terugbrengen. Koud kunstje voor Mihalj, hij faalt niet vanaf elf meter en zorgt voor de 4-3.

89. Komt er nog een slotakkoord? Het lijkt er wel op, het ligt helemaal open bij NWVV, dat met man en macht nog op zoek gaat naar de gelijkmaker. Een snelle counter betekent de definitieve beslissing in de wedstrijd. Het is invaller Dennis Katoen die het eindstation is en er 5-3 van maakt!

90+3: Afgelopen! F. Luiter fluit voor het einde van deze doelpuntrijke en vermakelijke dorpsderby. Titan wint met 5-3 van NWVV! Genoeg om over na te praten tijdens de nazit onder het genot van een heerlijk koud biertje!