Onstwedder Boys wint derby van Mussel

Onstwedder Boys bleek de sterkste te zijn in de derby met Mussel.

Afgelopen zaterdag stond de derby tussen Mussel en Onstwedder Boys op het programma tijdens de eerste ronde van de beker. Dit duel werd een prooi voor de ploeg uit Onstwedde, die met 0-2 zegevierde in Mussel.

Op sportpark de Slenk was Onstwedder Boys de betere ploeg in de eerste helft en had het meer balbezit dan de thuisploeg. De gasten leverden veel druk op het doel van Mussel, waardoor er mogelijkheden ontstonden. Harm Visser, Anne Wilzing en Gerko Scheper kregen het leder echter niet voorbij doelman Rene Folkers van Mussel. Ondanks het overwicht en de vele mogelijkheden lukte het Onstwedde niet om te scoren, waardoor beide teams met een 0-0 stand gingen rusten.

Snelle treffer

Direct na rust was het wel vlot raak en zorgde Rutgert Tipker voor de 0-1, nadat hij profiteerde van een foutje van de Mussel-defensie. Onstwedde kreeg kansen om de score verder uit te breiden, maar zowel Scheper als Wilzing kwamen niet te scoren. Ook Mussel liet zich meer gelden in de tweede helft en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Doelman Rein Koudstaal redde bekwaam op een tweetal pogingen van Mussel. Een kwartier voor tijd viel dan toch de definitieve beslissing via Wilzing, die de bal in de verre hoek schoot en daarmee de eindstand op 0-2 bepaalde.