Alteveer met enig fortuin langs Pekelder Boys

Alteveer won met enig fortuin van Pekelder Boys.

Dat de belangen groot waren voor aanvang van deze derby sprak voor zich. Pekelder Boys moest winnen om niet verder op afstand te komen van de middenmoot terwijl Alteveer kon bij winst klimmen op de ranglijst, in de wetenschap dat alle ploegen bovenin tegen elkaar speelden. Alteveer bleek deze middag de meest gelukkige, want na een achterstand gingen zij door twee eigen doelpunten er alsnog met de volle buit vandoor.

Regie overnemen

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Pekelder Boys, dat zoekende was, liet de ruimtes te groot waardoor Alteveer makkelijk de vrije man kon vinden. Tot kansen leidde dit niet, waarna de Pekelders de regie konden overnemen. Ook zij kregen geen grote kansen. Één keer was Koos Kuiper dichtbij. Zijn vrije bal ging bijna via doelman Heikens tegen de touwen, maar de doelman kon tijdig zijn fout herstellen. Aan de andere kant een soortgelijke situatie. Ook Zuur kon een vrije bal van Roy de Wijk niet klemmen, maar ook hij kon dit in tweede instantie herstellen.

Opstootje

Toch viel voor rust de openingstreffer. Ricardo Vonk stuurde de 16-jarige Robert Westers de diepte in, hij bediende Ben Becker met een strakke voorzet, die vervolgens simpel kon binnenschieten. Alteveer was de draad even kwijt en Pekelder Boys ging voor meer. Koos Kuiper leek niet veel later de 2-0 te maken, echter speelde hij de bal alleen voor Heikens te ver voor zich uit waardoor de doelman kon redden. Dat de derby eindelijk een beetje los kwam bleek uit het feit dat een opstootje bij de dug-out van Alteveer de wedstrijd even deed opleven. Overigens was de wedstrijd verder, op een paar stevige tackles na, sportief te noemen.

Eigen doelpunt

Na rust moest Alteveer komen en kon Pekelder Boys wachten op ruimtes die zouden ontstaan. Roy de Wijk kreeg gelijk na rust een grote kans om de gelijkmaker te produceren, maar zijn kopbal van dichtbij kon gekeerd worden door Zuur. Toch viel de gelijkmaker snel na de rust. Een corner van De Wijk werd compleet verkeerd geraakt door Nieland, waarna Willem Lammerts vervolgens de bal ook compleet verkeerd raakte en iedereen verrast werd door zijn eigen doelpunt: 1-1. Pekelder Boys stond nu even met de rug tegen de muur en zo goed als het de eerste helft speelde had het nu alle moeite met de bezoekers.

Van richting veranderd

Altunay verraste bijna de doelman met een bal op de lat en Nieland punterde een bal op de paal waardoor Pekelder Boys tweemaal goed wegkwam. Ook Pekelder Boys kroop weer wat meer uit hun schulp en dit leverde ook twee goede kansen op. Bart Heikens redde knap op een pegel van Jan Hoiting en even later was het diezelfde Hoiting die enig geluk ontbrak want ook zijn tweede schot zeilde langs de kruising. Toch viel zeer ongelukkig de 1-2. Een vrije bal op 18 meter van het doel werd hard ingeschoten door Bart Nieland. Hoiting kreeg de bal tegen de schouder en deze werd dusdanig van richting veranderd zodat Zuur kansloos was. Door deze tweede eigen goal kwam Alteveer dus zeer fortuinlijk op 1-2.

Forceren

Pekelder Boys probeerde nog van alles om de gelijkmaker te forceren, maar het leverde geen doelpunt op. Ben Becker kopte naast, Willem Lammerts miste het nodige geluk en Koos Kuiper schoot voorlangs. Alteveer kon nog een derde treffer maken, maar Zuur en de paal voorkwamen dat waardoor Alteveer enigszins gelukkig een 1-2 zege behaalde.